Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suuremõõdulised plaadid popimad

  Plaadipunkt ASi juhi Riho Suuni kinnitusel muutuvad sisustushuviliste eelistused plaatide suuruses, kujus ja värvuses ajas. "Tundub, et praegu on trendiks suuremate mõõtudega plaadid. Mõõdud on 33 × 100; 40 × 120 või isegi 60 × 120," ütles Suun. "Plaadipind on seejuures tugevalt reljeefse mustriga."
  Ka sisearhitekt Loreida Hein kinnitas, et rohkem valitakse suuremamõõdulisi vannitoaplaate, ent üha popimaks on muutumas ka naturaalkivi. "Samuti kasutatakse mosaiiki. See pole praegu küll tellijate esimene valik, ent sobivas kontekstis on ta kahtlemata omal kohal," nentis ta. Toonidest eelistatakse üldjuhul traditsioonilist musta, valget ja beeži. Üha enam turnivad seintel ka suuremad mustrid. "Kasutatakse nii abstraktseid ornamente kui ka mitmesuguseid dekoore, samuti lillemustreid," rääkis Hein. "Mina arvan, et rohkem mängulisust võiks tuua ka põrandale. Kui ornamentikat veel siin-seal kohtab, siis jõulisi mustreid, kas või fotoprindi tehnikas lilli, on ikka väga harva. Siin on meie tellijad üpris konservatiivsed."
  Hooletult tehtud plaatimistööd saab parandada vaid uuesti otsast alustades, siin kehtib vana tõde: üheksa korda mõõda, üks kord lõika.
  Plaatimistööd alustades tuleb kontrollida, et aluspind on korralikult ette valmistatud. "Pind peab olema täiesti sile," rõhutas Plaadipunkt ASi juht Riho Suun.
  Kui aluspind loodi abil kontrollitud, ent siin-seal juhuslikud defektid siiski silma torkavad, tuleks need tasandusmaterjale appi võttes parandada.
  Kindlasti tuleb tähelepanu pöörata ka niiskustõkkele. "On üsna levinud viga, et niiskustõke tehakse ebapiisav või kasutatakse lihtsalt valesid materjale," nentis Suun.
  Paigaldamisel tuleb silmas pidada ka konkreetsete plaatide eripära. "Osal plaatidel peab järgima plaadil olevaid suunamärgiseid ja osadel ei pea. See tasub enne töö alustamist selgeks teha. Tihti minnakse alt ka sellega, et plaatide omadustega, nagu plaadikõverus, lihtsalt ei arvestata," rääkis ta. "On olnud ka juhtumeid, kus näiteks mosaiik on lihtsalt tagurpidi seina pandud."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kaspar Oja: valesti arvutatud inflatsioon annab ettevõtjale väära lähtepunkti
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
USA aktsiaindekseid mõjutasid kõnelused majanduslangusest
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Slacki tegevjuht astub ametist tagasi ja lahkub ettevõttest
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Kohtla-Järve linn müüs vanurite hooldekodu sisustuse 93 500 euroga
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.

Olulisemad lood

Livonia müüs Hortese juhtidele maha
Aia- ja kodukaupade keti Hortese juhid Kadri Ulla ja Karol Koger ostsid ettevõtte Livonia esimeselt investeerimisfondilt välja.
Aia- ja kodukaupade keti Hortese juhid Kadri Ulla ja Karol Koger ostsid ettevõtte Livonia esimeselt investeerimisfondilt välja.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.