• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suuremõõdulised plaadid popimad

  Plaadipunkt ASi juhi Riho Suuni kinnitusel muutuvad sisustushuviliste eelistused plaatide suuruses, kujus ja värvuses ajas. "Tundub, et praegu on trendiks suuremate mõõtudega plaadid. Mõõdud on 33 × 100; 40 × 120 või isegi 60 × 120," ütles Suun. "Plaadipind on seejuures tugevalt reljeefse mustriga."
  Ka sisearhitekt Loreida Hein kinnitas, et rohkem valitakse suuremamõõdulisi vannitoaplaate, ent üha popimaks on muutumas ka naturaalkivi. "Samuti kasutatakse mosaiiki. See pole praegu küll tellijate esimene valik, ent sobivas kontekstis on ta kahtlemata omal kohal," nentis ta. Toonidest eelistatakse üldjuhul traditsioonilist musta, valget ja beeži. Üha enam turnivad seintel ka suuremad mustrid. "Kasutatakse nii abstraktseid ornamente kui ka mitmesuguseid dekoore, samuti lillemustreid," rääkis Hein. "Mina arvan, et rohkem mängulisust võiks tuua ka põrandale. Kui ornamentikat veel siin-seal kohtab, siis jõulisi mustreid, kas või fotoprindi tehnikas lilli, on ikka väga harva. Siin on meie tellijad üpris konservatiivsed."
  Hooletult tehtud plaatimistööd saab parandada vaid uuesti otsast alustades, siin kehtib vana tõde: üheksa korda mõõda, üks kord lõika.
  Plaatimistööd alustades tuleb kontrollida, et aluspind on korralikult ette valmistatud. "Pind peab olema täiesti sile," rõhutas Plaadipunkt ASi juht Riho Suun.
  Kui aluspind loodi abil kontrollitud, ent siin-seal juhuslikud defektid siiski silma torkavad, tuleks need tasandusmaterjale appi võttes parandada.
  Kindlasti tuleb tähelepanu pöörata ka niiskustõkkele. "On üsna levinud viga, et niiskustõke tehakse ebapiisav või kasutatakse lihtsalt valesid materjale," nentis Suun.
  Paigaldamisel tuleb silmas pidada ka konkreetsete plaatide eripära. "Osal plaatidel peab järgima plaadil olevaid suunamärgiseid ja osadel ei pea. See tasub enne töö alustamist selgeks teha. Tihti minnakse alt ka sellega, et plaatide omadustega, nagu plaadikõverus, lihtsalt ei arvestata," rääkis ta. "On olnud ka juhtumeid, kus näiteks mosaiik on lihtsalt tagurpidi seina pandud."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Saku Õlletehase omanik kasvatas käivet
Saku Õlletehase emafirma Carlsberg Grupp kasvatas kolmandas kvartalis käivet.
Saku Õlletehase emafirma Carlsberg Grupp kasvatas kolmandas kvartalis käivet.
Keskpank: ettevõtetel on taas raskusi oskustöötajate leidmisega
Koroonakriisist taastumine on Eestis tekitanud struktuurse tööpuuduse: töötute arv püsib kõrgel hoolimata vabade töökohtade arvu kasvust, mille tagajärjel kasvab surve värvata inimesi välismaalt.
Koroonakriisist taastumine on Eestis tekitanud struktuurse tööpuuduse: töötute arv püsib kõrgel hoolimata vabade töökohtade arvu kasvust, mille tagajärjel kasvab surve värvata inimesi välismaalt.