Indrek Kald • 5. oktoober 2011 kell 6:33

Kuressaare müüb 66% golfifirmast siiski enampakkumisel

Kuressaare linnavalitsus esitas volikogule eelnõu, mille kohaselt müüakse linna omanduses olevad Saaremaa Golfi ASi aktsiad paketina kirjaliku enampakkumise korras alghinnaga 428 452 eurot.

Aktsiate senist müüki on pärssinud Saaremaa Golfi suur laenukoormus, mida ei ole võimalik olulises osas vähendada ettevõtte jooksvatest tuludest ega ka golfifirma omanduses olevate kinnistute müügist, kirjutas Meie Maa.

Eelnõus, mis täna peab saama ka volikogu majanduskomisjoni kinnituse, püütakse linnapea Mati Mäetalu sõnul arvestada väikeaktsionäridega, kes selleks volikogu eelmise istungi eel ka soovi avaldasid.

Eelnõu seletuskirjas on toodud fakt, et detsembris 2009 on sõlmitud Saaremaa Golfi aktsionäride vahel heade kavatsuste kokkulepe, mille järgi säilib juhul, kui linnal on oma osaluse müügisoov kolmandatele isikutele, väikeaktsionäridel ostuoptsioon.

Saarte Hääle küsimusele, miks seda heade kavatsuste kokkulepet ei arvestatud esimese eelnõu koostamise ajal, vastas linnapea, et eeldati väikeaktsionäride huvi puudumist, ent nüüd aktsionärid aktiviseerusid.

Lisaks aktsiate enampakkumisele paneku soovile on eelnõusse sisse toodud ka aktsionäri eelisostuõigus, mille kohaselt enampakkumisel osaleval aktsionäril, kes ei esita kõrgeimat pakkumist, säilib võimalus osta aktsiad eelisõigusega pakkumisel kõrgeimaks tunnistatud hinnaga – linnale peaks see müügis tooma suurema tulu.

Golfifirma aktsiaid osta soovija peab esitama ka panga garantiikirja, millega pank garanteerib Saaremaa Golfile antud laenu osalise tagastamise SEB pangale vähemalt summas 587 697 eurot hiljemalt 15. detsembriks või nimetatud laenulepingu järgse kohustuse ülevõtmise või refinantseerimise täies ulatuses.

Eelnõu Saaremaa Golfi aktsiad müüa oli linnavalitsus esitanud juba ka septembris volikogu istungil, kuid siis sooviti aktsiaid müüa otsustuskorras golfifirma nõukogu esimehe Jüri Tiituse firmale, kuid aktsiate omandamisest huvitusid ka teised firmad ning otsustamine lükati edasi.

Hetkel kuum