• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuressaare müüb 66% golfifirmast siiski enampakkumisel

  Kuressaare linnavalitsus esitas volikogule eelnõu, mille kohaselt müüakse linna omanduses olevad Saaremaa Golfi ASi aktsiad paketina kirjaliku enampakkumise korras alghinnaga 428 452 eurot.

  Aktsiate senist müüki on pärssinud Saaremaa Golfi suur laenukoormus, mida ei ole võimalik olulises osas vähendada ettevõtte jooksvatest tuludest ega ka golfifirma omanduses olevate kinnistute müügist, kirjutas Meie Maa.
  Eelnõus, mis täna peab saama ka volikogu majanduskomisjoni kinnituse, püütakse linnapea Mati Mäetalu sõnul arvestada väikeaktsionäridega, kes selleks volikogu eelmise istungi eel ka soovi avaldasid.
  Eelnõu seletuskirjas on toodud fakt, et detsembris 2009 on sõlmitud Saaremaa Golfi aktsionäride vahel heade kavatsuste kokkulepe, mille järgi säilib juhul, kui linnal on oma osaluse müügisoov kolmandatele isikutele, väikeaktsionäridel ostuoptsioon.
  Saarte Hääle küsimusele, miks seda heade kavatsuste kokkulepet ei arvestatud esimese eelnõu koostamise ajal, vastas linnapea, et eeldati väikeaktsionäride huvi puudumist, ent nüüd aktsionärid aktiviseerusid.
  Lisaks aktsiate enampakkumisele paneku soovile on eelnõusse sisse toodud ka aktsionäri eelisostuõigus, mille kohaselt enampakkumisel osaleval aktsionäril, kes ei esita kõrgeimat pakkumist, säilib võimalus osta aktsiad eelisõigusega pakkumisel kõrgeimaks tunnistatud hinnaga – linnale peaks see müügis tooma suurema tulu.
  Golfifirma aktsiaid osta soovija peab esitama ka panga garantiikirja, millega pank garanteerib Saaremaa Golfile antud laenu osalise tagastamise SEB pangale vähemalt summas 587 697 eurot hiljemalt 15. detsembriks või nimetatud laenulepingu järgse kohustuse ülevõtmise või refinantseerimise täies ulatuses.
  Eelnõu Saaremaa Golfi aktsiad müüa oli linnavalitsus esitanud juba ka septembris volikogu istungil, kuid siis sooviti aktsiaid müüa otsustuskorras golfifirma nõukogu esimehe Jüri Tiituse firmale, kuid aktsiate omandamisest huvitusid ka teised firmad ning otsustamine lükati edasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Lemmit Kaplinski: Tartu peab olema ka tööta-end-rikkaks-linn
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.