Indrek Kald • 12. november 2011 kell 6:41

Jürgen Ligi peab selgitama golfifirma rahastamist

Keskerakond esitas rahandusminister Jürgen Ligile arupärimise 66% ulatuses Kuressaare linnale kuuluva Saaremaa Golfi ASi krediteerimise teemal.

Kuressaare linn on andnud ASile Saaremaa Golf õiguse kasutada linna kontsernikontot ja firma on saanud sealt krediidi kasutamise õiguse olukorraks, kus ettevõtte oma majandustegevus ei taganud piisavat likviidsust, selgitas riigikogu liige Kalle Laanet Saarte Hääle teatel.

Tema sõnul ütleb kohaliku omavalitsuse üksuse finantsjuhtimise seadus, et omavalitsusest sõltuvale äriühingule võib anda laenu või tagada selle poolt võetavaid kohustusi vaid volikogu loaga, kuid Kuressaare linnavolikogu pole seda luba andnud.

"Kas antud näite puhul on tegemist seaduse eiramisega," küsis Laanet ja tahtis teada, kuidas ja milliste eeskirjadega on kohalike omavalitsuste jaoks reguleeritud kontsernikonto kasutamine.

Tänavu 7. novembril koostatud Kuressaare linnavolikogu revisjonikomisjoni ettepanekute täitmise kontrolli aktis seisab, et mullu oli golfifirmal võimalik kasutada linna arvelduskrediidi limiiti 1,8 miljoni krooni ulatuses, kuid näiteks augustis oli kasutusel umbes 2,4 miljonit krooni.

Hetkel kuum