Indrek Kald • 6. oktoober 2011 kell 11:09

Swed: firmad liisivad üha enam uusi autosid

Swedbanki teatel on olukord liisinguturul oluliselt muutunud – firmad ostavad märgatavalt enam uusi sõidukeid.

Panga erakliendi finantseerimise divisjoni direktori Andres Tuki sõnul on majanduse taastumine puudutanud otseselt liisinguturul toimuvat. "Selgelt on taastunud huvi uute autode vastu. Algas see ettevõtete poolelt, kes on oma autoparke uuendamas," selgitas ta.

Käesoleval aastal on jõudsalt järgnenud ka eraisikud. "Eelistatakse ökonoomseid väike- ja keskklassi autosid. 2011. aasta esimese kaheksa kuuga on uusi autosid müüdud rohkem, kui kogu eelmise aasta jooksul kokku," rääkis Tukk. Prognoosime käesoleva aasta uute autode müügiks ligi 16 000 uut sõidukit, sõnas ta.

Esmaregistreeritud sõidukite arv on Swedbanki teatel tõusnud tänavu ligi 90%. Lisaks on kõrge huvi ka kasutatud autode vastu, mis kokkuvõttes hoiab erakliendi liisingu uue äri kasvutempod 60% piirimail.

Majanduse olukorra paranemine peegeldub Swedbanki kinnitusel ka liisinguportfelli kvaliteedis. Makseraskustes klientide – üle  60 päeva võlas olijate –osakaal langeb stabiilselt, jõudes septembri lõpuks 1% piirimaile.

Hetkel kuum