• Jaga lugu:

  Swed: firmad liisivad üha enam uusi autosid

  Swedbanki teatel on olukord liisinguturul oluliselt muutunud – firmad ostavad märgatavalt enam uusi sõidukeid.

  Panga erakliendi finantseerimise divisjoni direktori Andres Tuki sõnul on majanduse taastumine puudutanud otseselt liisinguturul toimuvat. "Selgelt on taastunud huvi uute autode vastu. Algas see ettevõtete poolelt, kes on oma autoparke uuendamas," selgitas ta.
  Käesoleval aastal on jõudsalt järgnenud ka eraisikud. "Eelistatakse ökonoomseid väike- ja keskklassi autosid. 2011. aasta esimese kaheksa kuuga on uusi autosid müüdud rohkem, kui kogu eelmise aasta jooksul kokku," rääkis Tukk. Prognoosime käesoleva aasta uute autode müügiks ligi 16 000 uut sõidukit, sõnas ta.
  Esmaregistreeritud sõidukite arv on Swedbanki teatel tõusnud tänavu ligi 90%. Lisaks on kõrge huvi ka kasutatud autode vastu, mis kokkuvõttes hoiab erakliendi liisingu uue äri kasvutempod 60% piirimail.
  Majanduse olukorra paranemine peegeldub Swedbanki kinnitusel ka liisinguportfelli kvaliteedis. Makseraskustes klientide – üle  60 päeva võlas olijate –osakaal langeb stabiilselt, jõudes septembri lõpuks 1% piirimaile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.