Indrek Kald • 30. september 2011 kell 11:09

SEB-lt soodsam liising auto CO2 näidu alusel

SEB hakkab eraklientidele pakkuma soodsamat liisingut, kui soetatav sõiduk on keskkonnasäästlik ehk selle süsinikdioksiidi (CO2) eraldus on kuni 130g/km kohta.

"Laialt on levinud arvamus, et keskkonnahoidlikud on vaid väikeautod ja et pole olemas loodust säästvat pereautot, kuhu mahuks kaks-kolm last, jalgrattad, lapsevanker ja reisikotid. Tegelikult on nn roheliste autode sortiment üllatavalt lai," kinnitas SEB Liisingu juht Ainar Leppänen.

"Alla 130 g/km CO2-heitega mudeleid leiab autofirmadest enam kui kuuskümmend. Võib-olla tuleb üllatusena, et keskkonnahoidlikud pereautod on teiste seas ka Škoda Octavia, Volkswagen Passat BlueMotion, Citroen C5, Renault Scenic ja Volvo V70 DRIVe," märkis ta.

Panga analüüsi kohaselt võimaldab keskkonnasäästlik autovalik hoida kütuse, kindlustuse ja liisingmaksete pealt võrreldes tavaautoga kokku enam kui 1300 eurot aastas. Nelja aasta peale võib see tähendada kokkuhoidu, mis võrdub veerandiga auto ostusummast.

SEB teatel juhindub pank keskkonnasäästlikkust mõtteviisist ka enda ametiautode hankimisel – kõikide uute SEB ametisõidukite emissioon peab jääma alla 130 g/km kohta.

Hetkel kuum