• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õru vallavanem: meil pole probleeme

  Valga-Tartu-Jõhvi maantee ääres asuv Õru vald on omavalitsuste pingereas viimasel kohal juba aastaid. Vallavanem Andres Pallosoni sõnul probleeme vallas pole.

  "Meil on kool, lasteaed, raamatukogu, vallast läheb läbi suur manatee," rääkis ta. Ettevõtlusega on vallas nii, et üks firma toodab palkmaju Norra turule ja ülejäänud ettevõtjad on FIEd, lisas Palloson. Inimesed käivad tema sõnul tööl kas 20 kilomeetri kaugusel Valgas või naabervaldades. Algkooli sulgemine pole praegu teema ning lasteaia 20 lapsega rühm on täis, märkis ta. 
  Palloson sõnas, et eurorahadest on vallale palju abi olnud. "Õru alevikus on puhkeala, võimlemisvahendid, disc-golfi rada, spordiväljak," loetles ta ELi raha toel valminud objekte. "Üritused toimuvad, elul pole viga midagi," sõnas vallavanem.
  Kas alla 500 elanikuga Õru vald mõne naabriga liitumist ei plaani? "Talvel tehti uuring Valga ja ümbritsevate valdade liitumisest, kuid praegu ei ole liitumine kellegagi meie jaoks teema," sõnas Andres Palloson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.