Õru vallavanem: meil pole probleeme

Kristina Traks 10. oktoober 2011, 17:18

Valga-Tartu-Jõhvi maantee ääres asuv Õru vald on omavalitsuste pingereas viimasel kohal juba aastaid. Vallavanem Andres Pallosoni sõnul probleeme vallas pole.

"Meil on kool, lasteaed, raamatukogu, vallast läheb läbi suur manatee," rääkis ta. Ettevõtlusega on vallas nii, et üks firma toodab palkmaju Norra turule ja ülejäänud ettevõtjad on FIEd, lisas Palloson. Inimesed käivad tema sõnul tööl kas 20 kilomeetri kaugusel Valgas või naabervaldades. Algkooli sulgemine pole praegu teema ning lasteaia 20 lapsega rühm on täis, märkis ta. 

Palloson sõnas, et eurorahadest on vallale palju abi olnud. "Õru alevikus on puhkeala, võimlemisvahendid, disc-golfi rada, spordiväljak," loetles ta ELi raha toel valminud objekte. "Üritused toimuvad, elul pole viga midagi," sõnas vallavanem.

Kas alla 500 elanikuga Õru vald mõne naabriga liitumist ei plaani? "Talvel tehti uuring Valga ja ümbritsevate valdade liitumisest, kuid praegu ei ole liitumine kellegagi meie jaoks teema," sõnas Andres Palloson.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2011, 20:18
Otsi:

Ava täpsem otsing