Indrek Kald • 11. oktoober 2011 kell 7:18

Ilvesel kaks uut nõunikku

Uut ametiaega alustanud president Toomas Hendrik Ilves jätkab suuremalt jaolt senise meeskonnaga, ent palkas ka kaks uut nõunikku.

Ilves kutsus enda julgeolekunõunikuks seni kaitseministeeriumi NATO ja Euroopa Liidu osakonna juhataja asetäitjana töötanud Andres Vosmani kui  NATO peakorteri kogemusega noorema põlve kaitseametniku.

Soovides rõhutada kodanikuühiskonna olulisust, võttis Ilves vabakonnanõunikuks Uue Maailma Seltsi ühe eestvedaja Madle Lippuse.

Teist ametiaega alustava Ilvese ajal jätkavad presidendi kantseleis enamus tema senistest nõunikest: kantselei direktorina Siim Raie, sisenõunikuna Heli Suvi, välisnõunikuna Margus Laidre, õigusnõunikuna Ülle Madise, majandusnõunikuna Ilmar Lepik, nõunikuna Olari Koppel, kultuurinõunikuna Jaanus Rohumaa, avalike suhete nõunikuna Toomas Sildam, nõunik-abina Mailis Neppo ja Piret Arukaevu ning Evelin Ilvese nõustajana Maimu Sibrits.

Jätkuvalt on riigipea innovatsiooninõustaja Sten Tamkivi, presidendi mõttekoja nõustaja Toomas Kiho ja e-tervise nõustaja Madis Tiik. Lisaks nõustavad presidenti ka Märt Kivine ja Kaarel Tarand.

Presidendi kantselei siseosakonna juhatajana jätkab Erki Holmberg, avalike suhete osakonna juhina Piret Pert, välisosakonna juhatajana Jana Vanaveski, protokolliosakonna juhatajana Piret Reintamm Benno ja raamatupidamisosakonna juhatajana Mai Piirmets.

Hetkel kuum