Anne Oja • 11. oktoober 2011 kell 14:54

Mihkelson: homme Tallinnas laual ka Kiievi ja ELi suhted

Homsel kohtumisel Ukraina välisministriga on Tallinnas kindlasti laual ka Ukraina ja Euroopa Liidu suhted, ütles riigikogu väliskomisjoni juht Marko Mihkelson. 

Ukraina endise peaministri ja opositsiooniliidri Julia Tõmošenko süüdimõistmisel selgelt poliitilise ärategemise motiividel on vaieldamatud tagajärjed Kiievi suhetele Euroopa Liiduga, kommenteeris ta.

"Samas ma siiski ei usu, et sellel oleks kiire ja vahetu mõju näiteks Eesti ettevõtjatele, kes tegutsevad praegu Ukrainas. Kogu juhtum pole siiski veel ju lõppenud, kuna eeldatavalt kaevatakse otsus edasi," lisas Mihkelson.

Väliskomisjoni juht mainis, et ühtlasi tuleb mõista ka laiemat geopoliitilist tausta ning Ukraina tähendust Euroopa stabiilsusele ja julgeolekule. "Homsel kohtumisel Ukraina välisministriga, kes külastab Tallinna, on need teemad kindlasti ka laual," ütles Mihkelson.

Hetkel kuum