Anne Oja • 11. oktoober 2011 kell 13:37

Rõivas: vara öelda, kas EL kehtestab Ukrainale kaubanduskeelu

Euroopa Liit on varem kaubandussanktsioone kehtestanud, kuid kas niimoodi juhtub nüüd ka Ukrainaga, on raske öelda, kommenteeris riigikogu ELi asjade komisjoni juht Taavi Rõivas Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko süüdimõistmist.

"Kõigepealt, eks see otsus on nii värske, et mis juhtuma hakkab, näitab aeg," sõnas ta. Analoogseid ELi poolseid ähvardusi ja sanktsioone meenutades nimetas Rõivas piiranguid Valgevenega äri ajamisel, kuid märkis, et Ukraina puhul ei pruugi sama juhtuda.

"Kui see teema peaks jõudma välisministrite taseme arutlusobjektiks, tuleb see kindlasti arutusele ka ELi asjade komisjonis," lisas Rõivas. "Eeldan, et see teema võib välisministrite tasemel tõusetuda küll," lisas ta.

Hetkel kuum