14. oktoober 2011 kell 10:51

Eurolt aasta tugevaim nädal

Alates jaanuarist on euro teinud käesoleva nädalaga suurima tõusu USA dollari vastu. Seda vahetult enne G20 rahandusministrite kahepäevast koosolekut.

17 riigis kasutusel olev ühisvaluuta tõusis jeeni vastu viie nädala kõrgeimale tasemele enne seda, kuid G20 ja Rahvusvahelise Valuutafondi esindajad teatasid, et arutluse all on fondi laenumahtude suurendamine, vahendab Bloomberg.

"Turgudel on selgelt optimismi märke," ütles Canadian Imperial Bank of Commerce'i välisvaluuta strateeg Jeremy Stretch. "Turud on väga tähelepanelikud selle osas, mis võib või mis ei või kohtumiselt välja tulla. Riskivalmidus paistab veidi suuremana ja need tegurid aitavad eurot tugevana hoida."

Täna lõunaks tõusis Euroopa ühisvaluuta 0,2%, 1,3805 dollarini, liikudes 3,1% nädalase tõusu suunas, mis on suurim tõus pärast 14. jaanuariga lõppenud nädalat.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum