Kadri Jakobson • 14. oktoober 2011 kell 6:23

Soonvald: pahatahtlikud kommentaarid vähenevad

Anonüümsete kommentaatorite ühe meelispaiga Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald näeb trendi, et pahatahtlikud kommentaarid vähenevad, ent tõsi, pole siiski veel lõplikult kuhugi kadunud.

"Anonüümne kommenteerimine jääb," on Soonvald kindel, kuid Delfi on julgustamas lugejaid ka end identifitseerima ning on loonud kommentaatoritele enese registreerimise võimaluse kas varjunime või pärisnimega, tekitades kommentaatoritele profiilid.

Soonvald meenutas viimase aja ühe teravama juhtumina olukorda, kus Tallinna linnavalitsuse IP-aadressilt saabus Delfi kommentaariumisse isiklik solvang surnud keeletoimetaja Helju Valsi aadressil. Toimetus otsustas jõhkra kommentaari koos allikaga avalikustada. "Meie kohus oli näidata, kus sünnib arvestatav hulk kommentaare, mille sisu ja motiivid ei ole sugugi mõistlikud ega diskussiooni edendavad," põhjendas Soonvald.

Hetkel kuum