Anne Oja • 15. oktoober 2011 kell 6:06

Savisaar: sattusin veebis mõnitavale ajakirjanikule

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles Äripäevale, et on sattunud peale anonüümseid mõnitavaid veebikommentaare kirjutavale ajakirjanikule.

Tallinna linnavalitsuse nõunik Liina Oja edastas linnapea vastuse: "Edgar Savisaar soovitab ajakirjanikul küsida kommentaare sellel teemal oma kolleegidelt. Oleme paaril korral sattunud selle peale, et mõnitavaid ja alandavaid anonüümseid veebikommentaare kirjutavad tegelikult ajakirjanikud ise! Seda, mida oma nime all ei söandata välja öelda, tehakse anonüümselt."

Liina Oja täpsustas, et Savisaar ei ole kohtu kaudu IP-aadresse ja nende taha peitunud anonüümsete mõnitajate nimesid välja nõudnud, kuid Eesti on väike ja ka varjunimedega esinevate õelate kommentaatorite pärisnimed on poliitikute ning ametnike seas tegelikult teada.

Äripäev küsis poliitikutelt ja ettevõtjatelt, mida nad arvavad anonüümsetest ning ründavatest veebikommentaaridest ning kas neil on ehk mõni hea retsept selliste veebikommentaaridega võitlemiseks.

Hetkel kuum