Birjo Must • 19. oktoober 2011 kell 10:06

Einstein: omavalitsustest võiks kaotada vähemalt 10% töökohti

Kunda Nordic Tsement ASi tegevdirektori Meelis Einsteini arvates võiks omavalitsustes kokku vähendada julgelt 10% tööjõust.

„Kui võtta riigisektorit laiemalt, st omavalitsused ka sekka, siis seal käiakse ressursiga laialt ringi,“ arvas Einstein. Einstein näeb haldusreformi vajadust, sest praegu on isegi igas väikeses omavalitsuses olemas kõik spetsialistid.

Kuna Eesti SKP trendid näitavad tõusu, siis hakkab erasektor juhi hinnangul tööjõudu vajama. „Muidugi kui kõik kokku kukub, siis ei vaja keegi, siis on kõikidel inimestel seal avalikus sektoris hea töötada,“ nentis ta. „Tegelikult positiivselt vaadates läheb Eesti areng ikkagi tasapisi ülespoole."

Seda kui palju kogu riigisektorist töökohti vähendada, Einstein öelda ei oska. „Kui vaadata kogu omavalitsuste värki, siis võiks 10% julgelt kaotada,“ arvas ta. 

Ettevõtja Jüri Mõis rääkis täna Kuku raadio hommikuprogrammis, et  Eesti vajab süsteemset riigisektori töökohtade vähendamise plaani, erasektorit kimbutab tema hinnangul tööjõupuudus. Avaliku sektori töötajate siirdumine erasektorisse aitaks Mõisa arvates vähendada riigi kulutusi.

Äripäev küsis, kas ja kui palju võiks riigisektoris töökohti vähendada.

Hetkel kuum