Indrek Kald • 19. oktoober 2011 kell 6:41

Mõis: riigitöötajad, tulge üle!

Riigi kulutusi aitaks vähendada avaliku sektori töötajate siirdumine erasektorisse, ütles ettevõtja Jüri Mõis.

"Avalikust sektorist võiks poole üle meelitada," rääkis ta. "Majanduslanguse ajal tundus inimestele, et palgad on küll kõikjal ühtmoodi väiksed, kuid avalikus sektoris on vähemalt kindel töökoht. Praegu on nii, et äri tehakse, tehased töötavad, inimestele oleks seal tööd küll," rääkis ta.

Mõisa hinnangul vajab Eesti süsteemset riigisektori töökohtade vähendamise plaani, erasektorit kimbutab tema hinnangul tööjõupuudus. "Minu sõnum oleks küll avaliku sektori töötajatele, et: tulge üle!"

Teise võimalusena näeb Mõis võõrtööjõudu. "Eesti on tuntud konservatiivse immigratsioonipoliitika poolest, seda võiks lõdvendada. Mulle kui selle maa kodanikule see meeldiks. Sellel maalapil oleks toredam elada, kui siin oleks rohkem inimesi," märkis ta.

Hetkel kuum