• Jaga lugu:

  Wendre juht: riigisektori tööjõu vähendamine pole lahendus erasektorile

  Riigisektoris annaks töökohti vähendada küll, kuid see poleks lahendus erasektori tööjõupuudusele, rääkis Wendre AS juhatuse esimees Vahur Roosaar.

  Ettevõtja Jüri Mõis rääkis täna Kuku raadio hommikuprogrammis, et  Eesti vajab süsteemset riigisektori töökohtade vähendamise plaani, erasektorit kimbutab tema hinnangul aga tööjõupuudus. Avaliku sektori töötajate siirdumine erasektorisse aitaks Mõisa arvates vähendada riigi kulutusi.
  „See põhjus riigisektori vägisi koomale tõmbamiseks, et erasektoril on rohkem tööjõudu vaja, ei lahenda erasektori tööjõu probleeme,“ arvas aga Roosaar.
  Kui siin aga räägitakse haldusreformist või üldse riigitöötajate funktsioonidest, siis on Roosaar enda sõnul veendunud, et seal on väga palju võimalusi teha töö ära väiksema arvu inimestega. „Ma ei oska konkreetselt öelda, et seal ja seal ametis või asutuses nii palju. Kindlasti aga toimub seal teatud funktsioonide puhul dubleerimisi ja siiani tehakse erinevates ametites sama tööd,“  rääkis ta.
  Kas seda kampaania korras teha, on Roosaare sõnul teine küsimus.
  Äripäev küsis, kas ja kui palju võiks riigisektoris töökohti vähendada.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Enne investeerimismaailma sukeldumist tuleb oma rahaasjad korda teha
Kuigi investeerimine on leidnud viimastel aastatel suurt kõlapinda, kiputakse tihti ära unustama või vahele jätma esimest sammu, mis tuleb investori pika teekonna alguses tingimata ära teha. Selleks on oma rahaasjade korda sättimine.
Kuigi investeerimine on leidnud viimastel aastatel suurt kõlapinda, kiputakse tihti ära unustama või vahele jätma esimest sammu, mis tuleb investori pika teekonna alguses tingimata ära teha. Selleks on oma rahaasjade korda sättimine.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.