Birjo Must • 19. oktoober 2011 kell 13:09

Wendre juht: riigisektori tööjõu vähendamine pole lahendus erasektorile

Riigisektoris annaks töökohti vähendada küll, kuid see poleks lahendus erasektori tööjõupuudusele, rääkis Wendre AS juhatuse esimees Vahur Roosaar.

Ettevõtja Jüri Mõis rääkis täna Kuku raadio hommikuprogrammis, et  Eesti vajab süsteemset riigisektori töökohtade vähendamise plaani, erasektorit kimbutab tema hinnangul aga tööjõupuudus. Avaliku sektori töötajate siirdumine erasektorisse aitaks Mõisa arvates vähendada riigi kulutusi.

„See põhjus riigisektori vägisi koomale tõmbamiseks, et erasektoril on rohkem tööjõudu vaja, ei lahenda erasektori tööjõu probleeme,“ arvas aga Roosaar.

Kui siin aga räägitakse haldusreformist või üldse riigitöötajate funktsioonidest, siis on Roosaar enda sõnul veendunud, et seal on väga palju võimalusi teha töö ära väiksema arvu inimestega. „Ma ei oska konkreetselt öelda, et seal ja seal ametis või asutuses nii palju. Kindlasti aga toimub seal teatud funktsioonide puhul dubleerimisi ja siiani tehakse erinevates ametites sama tööd,“  rääkis ta.

Kas seda kampaania korras teha, on Roosaare sõnul teine küsimus.

Äripäev küsis, kas ja kui palju võiks riigisektoris töökohti vähendada.

 

Hetkel kuum