Kaisa Gabral • 25. oktoober 2011 kell 7:16

Panga maakler: Euroopa probleemid on tõsisemad, kui poliitikud tunnistavad

LHV Panga maakler Risto Sverdlik ütles Delfile, et viimaste päevade optimism finatsturgudel on olnud mõnevõrra enneaegne, sest Euroopa probleemid on tunduvalt tõsisemad ja kaugemale ulatuvad, kui siiani on Euroopa poliitikud avalikult tunnistanud.

Ta osutas, et Euroopa liidrid ei ole viimastel nädalatel otsustavaid samme lahendusmeetmete kokkuleppimisel suutnud teha, ja loota, et nüüd mõne päevaga ületatakse olulised erimeelsused ja hakatakse tegelema võlakriisi põhjustega, mitte tagajärgedega, on samuti veidi rutakas.

„Võlakriisi probleemid ulatuvad Kreeka pankroti küsimusest tunduvalt kaugemale, puudutades kogu Euroopa finantssüsteemi, mille tõsised likviidsusprobleemid tulevad teravamalt esile alles siis, kui Kreeka lõpuks ühel või teisel moel maksejõuetuks kuulutatakse,“ ütles maakler.

 

Hetkel kuum