Indrek Kald • 26. oktoober 2011 kell 11:01

Seeder: euroraha väljamaksed jätkuvad plaanipäraselt

Eilne teade Euroopa Liidu struktuurifondide vahendite väljamaksmise peatamisest Eestile on tekitanud segadust põllumajandustootjate hulgas. Põllumajandusministri kinnitusel jätkub põllumajandus- ja maaelutoetuste väljamaksmine plaanipäraselt.

"Euroopa Põllumajanduse Tagatisfond, Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfond ja Euroopa Kalandusfond on eraldiseisvad fondid struktuurifondidest ning Eestis jätkub PRIA kaudu kõigi põllumajandus- ja maaelutoetuste väljamaksmine," ütles Helir-Valdor Seeder. "PRIA on Euroopa Liidu poolt akrediteeritud makseagentuur ning  mingisuguseid probleeme ei ole," lisas ta.

Sotsiaaldemokraadist Euroopa Parlamendi saadik Ivari Padar väitis Seedri sõnul tänases Äripäevas ekslikult, et Euroopa Liidu struktuurifondi vahendite väljamaksmise peatamine puudutab ka põllumajandussektorit. "Selline  valeinfo külvamine on kahetsusväärne," ütles Seeder.

Kuigi osa eurorahade väljamaksmine Euroopa Liidust on hetkel peatatud, jätkub ka rahandusministeeriumi kinnitusel kõigi alustatud projektide ja käimasolevate taotlusvoorude rahastamine varem laekunud euroraha arvel.

Hetkel kuum