Krediidipank kasvatas mahte, ent jäi kahjumisse

Indrek Kald 28. oktoober 2011, 17:18

Krediidipank teenis kolmandas kvartalis ligi 700 000 eurot kahjumit, samas on eelmise aasta sama ajaga võrreldes panga tegevusmahud kasvanud.

Esimeses kvartalis tööd alustanud Läti filiaali tulemusi liites jäi pank III kvartalis ligi 700 000 eurosesse kahjumisse. "Läti filiaali avamisega kaasnevad kulud on planeeritult suured. Tasub kindlasti märkida, et aktiivne tegevus Lätis annab selgeid signaale – kahjumi kasv pidurdub kuust kuusse. Seni kulgeb Lätis kõik plaanide kohaselt ja filiaal peaks kasumisse jõudma juba järgmisel aastal," ütles panga juht Andrus Kluge.

Krediidipanga bilansimaht koos Läti filiaali näitajatega oli 30. septembri seisuga üle 442 miljoni euro, suurenedes aastaga enam kui 37% võrra. Hoiuste maht oli septembri lõpus ligi 410 miljonit eurot, kasv aastaga üle 36%. Panga omakapital oli kirjeldataval perioodil pea 25 miljonit eurot, mis aasta varasema näitajaga on ligi 45% enam.

Laenuportfell on aastaga mõnevõrra kahanenud. Kokku oli Krediidipank
kvartali lõpuks välja laenanud ligi 124 miljonit eurot, mis on 7% eelneva aasta sama perioodiga võrreldes vähem. Kui eraisikute laenude maht püsib samal tasemel, siis vähenemine on tulnud eelkõige ettevõtete laenuportfelli arvelt, teatas pank.

Erakliente on Krediidipangal ligi 77 000, mis on 13% enam võrreldes möödunud aasta septembri lõpuga, äriklientide hulk on sama ajaga kasvanud üle 20% ja ulatub ligi 4000 kliendini.

Viimase kvartaliga suurenes märgatavalt panga teeninduspunktide arv, kuna Krediidipank võitis liiklusregistribüroode teeninduspunktide üürikonkursi. Nüüd osutab pank riigilõivude tasumisel vahendusteenust 15 teeninduspunktis üle Eesti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. October 2011, 17:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing