Sarkozy võitleb finantstehingute maksu eest

Maarja-Liis Mitri 04. november 2011, 20:57

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ütles täna, et G20 tippkohtumisel tehti suuri edusamme finantstehingute maksu kehtestamise suunas. Mehe sõnul on jõutud juba nii kaugele, et võib hakata rääkima konkreetsest maksutulude jaotamisest, kirjutab uudisteportaal Bloomberg.

„Prantsusmaa seisab selle eest, et maks realiseeruks. Me ei kavatse oodata ülejäänud maailma, et seda rakendada,” sõnas Sarkozy. USA president Barack Obama jällegi otsesõnu finantstehingute maksu heaks ei kiitnud. Selle asemel rõhutas president, et pangad peaksid kandma osa finantskriisi tagajärgede likvideerimise kuludest. Ühendriikide valitsuse ametnike sõnul tahaks USA kehtestada pankadele tasu, mis sõltuks asutuse võetavatest riskidest.

Siiani on finantstehingute maksu kehtestamise eest seisnud peamiselt Saksamaa ja Prantsusmaa. Toetajate sõnul aitaks see koguda tulusid, mida saaks kasutada kliimamuutustega võitlemisel ja vaesuse vähendamisel. Ühtlasi oleks see ka lisapanus rohkelt kärbitud riigieelarvetesse. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. November 2011, 20:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing