Katre Pilvinski • 4. november 2011 kell 9:19

Sony aktsia tegi märtsist suurima languse

Jaapani elektroonikatootja Sony aktsia tegi kaheksa kuu jooksul oma suurima languse Tokyo börsil pärast aastakahjumi prognoosi, mille põhjusteks on tugev jeen, telerite müügilangus ja Tai üleujutused.

Sony aktsia langes 8,8%, mis on suurim päevane langus alates märtsi keskpaigast, vahendas Bloomebrg. Aktsia sulgemishind kaotas 7,89% ja oli 1,420 jeeni. Jaapani Nikkei 225 aktsiaindeks tõusis 1,4%.

Sony teatas, et märtsis lõppev majandusaasta toob 90 miljardi jeeni (1,2 miljardi dollari) suuruse kahjumi, võrreldes varasema 60 miljardi jeenise kasumiprognoosiga. See on Sonyle neljas järjestikune kahjum.

Maailmas suuruselt kolmas televiisorite tootja alandas telerite müügieesmärke pärast jeeni rekordtugevust ning üleujutusi Tais, mis häirivad tootmist. Bravia televiisorite tootja langetas oma aastast müügiprognoosi 22 miljonilt telerilt 20 miljonile. 

Hetkel kuum