Baltika: börs lisas Baltika aktsiale vaatlusmärke põhjendamatult

Romet Kreek 07. november 2011, 17:35

Baltika juhatus leiab, et NASDAQ OMX Tallinn juhatus on täna Baltika aktsiatele vaatlusmärke lisanud kiirustades ning põhjendamatult, teatas ettevõte.

Baltika juhatus ei nõustu NASDAQ OMX Tallinn börsiteates avaldatud väitega, et Baltika ei ole teatanud, millised abinõud kavatseb ta võtta tarvitusele, et seltsi netovara suurus moodustaks vähemalt poole aktsiakapitalist.

Baltika on avalikustanud, et neljanda kvartali ootuspäraste tulemuste korral on netovara aasta lõpuks taastatud pooleni aktsiakapitalist ning täiendavaid meetmeid ei ole tarvis rakendada. Need on tarvis kasutusele võtta üksnes juhul, kui neljanda kvartali tulemused on planeeritust nõrgemad. Neljanda kvartali prognooside muutumisel esitab ettevõtte juhatus seadusest tulenevate täiendavate meetmete tegevusplaani ettevõtte nõukogule ning ettevõte informeerib investoreid nõukogu poolt heakskiidetud tegevuskavast börsisüsteemi kaudu.

ÄS § 331 kohaselt koostab juhatus majandusaasta aruande pärast majandusaasta lõppu. Majandusaasta aruannet auditeerib audiitor pärast majandusaasta lõppemist. NASDAQ OMX Tallinna börsi reglemendi kohaselt avalikustab emitent kvartaalselt oma majandustulemused, kusjuures avalikustatud majandustulemused on auditeerimata. Seadusest ei tulene järeldust, et kui kvartalis on netovara alla lubatud taseme, peab emitent viivitamatult kokku kutsuma erakorralise üldkoosoleku. Sellist järeldust ei saa teha ka antud asjas kohalduvatest äriseadustiku sätetest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. November 2011, 17:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing