• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltika võib uue emissiooni teha

  Baltika soovib juhtida investorite tähelepanu asjaolule, et hoolimata majandustegevuses tehtud muudatustest on aktsiaseltsi netovara alla poole aktsiakapitalist.

  Esialgselt planeeritust nõrgemate neljanda kvartali tulemuste korral võtab Baltika juhtkond tarvitusele vajalikud abinõud. Nõukogu poolt heakskiidetud tegevuskavast informeerib ettevõte investoreid börsisüsteemi kaudu.
  Äriseadustiku kohaselt (ÄS §176, § 301), kui ettevõtte omakapital on väiksem kui pool osaühingu osakapitalist või aktsiaseltsi aktsiakapitalist või langeb alla seadusega kehtestatud miinimumsuuruse, peab üldkoosolek otsustama:
  - osaühingu osakapitali või aktsiaseltsi aktsiakapitali vähendamise või suurendamise;- muude abinõude tarvituselevõtmise;- osaühingu või aktsiaseltsi lõpetamise ühinemise, jagunemise või ümberkujundamise või- pankrotiavalduse esitamise.
  Äriseadustik näeb ette, et olukorras, kus osaühingu või aktsiaseltsi netovara on väiksem kui pool osaühingu osakapitalist või aktsiaseltsi aktsiakapitalist või on langenud alla seadusega kehtestatud miinimumsuuruse, on juriidilise isiku juhatus kohustatud kokku kutsuma kõrgeima juhtimisorgani koosoleku (ÄS § 171 lg 2 p 1, § 292 lg 1 p 1). Juhul, kui juhatus pole seda teinud ning registripidaja on kontrolli käigus tuvastanud, et ettevõttel on negatiivne omakapital, saadab registripidaja esmalt puuduste kõrvaldamise kirja, viidates seejuures äriseadustikus sätestatud nõuetele ning andes täiendava tähtaja puuduste kõrvaldamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.