Raivo Sormunen • 9. november 2011 kell 10:51

Swedbank tõstis Silvano hinnasihti poole euro võrra

Swedbanki analüütik Risto Hunt tõstis Silvano FG oodatust paremate kolmanda kvartali tulemuste peale aktsia hinnasihti peaaegu poole euro võrra (4,40 eurolt 4,87 eurole) ning soovitab naistepesutootja väärtpaberit endiselt osta.

Eile õhtul kolmanda kvartali tulemustega välja tulnud Silvano FG ületas Swedbanki ootusi nii käibe kui ka kasumi poolest. 30,3 mln eurone müügi kasv (18,8% tõus võrreldes aastatagusega) ületas 1,8 mln euro võrra panga prognoosi. 6,9 mln eurone kasumiprognoos sai ületatud aga koguni 2,5 miljoni euroga.

Panga teatel on Silvano FG müük ruutmeetri kohta küll oodatult kahanenud, kuid prognoositust siiski poole väiksemas ulatuses. Ka hulgimüügi käive oli prognoositust suurem, kuna hoolimata müüdud toodete hulga vähenemisest on keskmise müüdud toote hind loodetust kiiremini kasvanud.

Swedbank märgib veel, et Valgevene rubla nõrgenemise tõttu on eurodes võetuna tootmiskulud kahanenud ja brutomarginaal võrreldes aastatagusega kasvanud 39,4%-lt 56,3%-le.

2012. aastaks ootab Swedbank Silvanole aga märkimisväärset kasumlikkuse langust. Kui ettevõtte käive peaks järgmisel aastal kasvama veidi üle kümnendiku, siis kasum peaks kukkuma tänavuselt 0,81 eurolt 0,46 euroni aktsia kohta.

 

Hetkel kuum