• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FI hoiatab kahtlaste äride eest

  Viimasel ajal on sagenenud küsitavad või suisa ebaseaduslikud tegevused finantsturul, kus pakutakse erinevaid „teenuseid” või „soodsaid investeerimisvõimalusi”. Finantsteenuste tarbijatel soovitab finantsinspektsioon käituda alljärgnevalt:

   1. Küsige, kas teenuse või investeeringu pakkuja omab tegevusluba? Milline on tema tegevuse õiguslik alus? Kõik need isikud Eestis, kellel on luba reguleeritud fondivalitsemis-, investeerimis-, kindlustus-, makse- ja pangandusteenuseid pakkuda, on leitavad finantsinspektsiooni veebilehelt, samuti on seal ära toodud Eestis lubatud väärtpaberite avalikud pakkumised.
  2. Kui teie poole pöördutakse, küsige, kellelt pärinevad teie isikuandmed ehk kes lubas pakkumisega teie poole pöörduda? Teie isikuandmeid saab töödelda üksnes teie nõusolekul ning te võite igal hetkel nende töötlemise keelata ja vastava telefonikõne süümepiinadeta lõpetada.
  3. Küsige, miks peaks just teie seda teenust tarbima või investeeringu tegema? Millest on tingitud teenuse või investeeringu soodsus? Võtke aega pakkumise kaalumiseks. Mitte mingil juhul ärge tehke otsuseid esimese emotsiooni najal. Segased momendid käsitlege pakkuja kahjuks. Konsulteerige erinevate inimestega, eeskätt mõistagi asjatundjatega.
  4. Ärge avaldage oma isikuandmeid, eriti isikukoodi, krediitkaardi ja pangakonto numbrit! Selgitage ja tähendage üles füüsilistest isikutest pakkujate nimed ning kontaktandmed, ärge andke neile enda omi!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.