'Animated Dreamsi' fookuses Jaapani ja Eesti animakunst

ÄP 18. november 2011, 00:00

Kolmapäeval alanud festival "Animated Dreams" toob sel nädalal ekraanile värskete animafilmide paremiku ning tähistab Eesti animakunsti 80. sünnipäeva mitme retroprogrammi ja Eesti animastuudiote uhiuute nuku- ja joonisfilmidega.

"Animated Dreamsi" keskmes on rahvusvaheline võistlusprogramm, mis toob kinno möödunud aasta animapärle üle ilma. Paljud neist juba teistegi suurte animafestivalide kavas. Kokku linastub 34 lühifilmi, mis on hoolikalt valitud rohkem kui 500 teose hulgast.

Festivali fookuses Jaapani ja Eesti animakunst. Sel aastal keskendutakse Jaapani nüüdisaegsele autorianimatsioonile - neli eriprogrammi on koostatud nende režissööride töödest, keda loetakse Jaapani indie-animatsiooni kolmanda laine esindajateks.

Mitme eriprogrammiga tähistab "Animated Dreams" tänavu ka Eesti animakunsti 80. sünnipäeva. Muu hulgas tuleb ekraanile PÖFFi elutööpreemia tänavuse laureaadi Rein Raamatu retrospektiiv.

Loengud, töötoad ja diskussioonid. Festivali raames toimuv võrgustiku- ja koolitussündmus "AnimaCampus" loob korraldajate sõnul festivali juurde platvormi, kust hakkab idanema palju uusi mõtteid animatsioonivaldkonna arenguks siinses regioonis.

"AnimaCampus" on kantud sõltumatuse ehk indie-ettevõtluse vaimust. See innustab oma ideid teoks tegema ja erialaseid oskusi arendama.

Programm kujutab endast inspireerivat segu digitaalkunstist, klassikalisest animatsioonist, tööstusest ja kinokunstist - kokku toimub rohkem kui 30 sündmust, sealhulgas mitmesugused loengud, töötoad, diskussioonid, filmiseansid ja tutvumisüritused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing