• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  'Animated Dreamsi' fookuses Jaapani ja Eesti animakunst

  Kolmapäeval alanud festival "Animated Dreams" toob sel nädalal ekraanile värskete animafilmide paremiku ning tähistab Eesti animakunsti 80. sünnipäeva mitme retroprogrammi ja Eesti animastuudiote uhiuute nuku- ja joonisfilmidega.
  "Animated Dreamsi" keskmes on rahvusvaheline võistlusprogramm, mis toob kinno möödunud aasta animapärle üle ilma. Paljud neist juba teistegi suurte animafestivalide kavas. Kokku linastub 34 lühifilmi, mis on hoolikalt valitud rohkem kui 500 teose hulgast.
  Festivali fookuses Jaapani ja Eesti animakunst. Sel aastal keskendutakse Jaapani nüüdisaegsele autorianimatsioonile - neli eriprogrammi on koostatud nende režissööride töödest, keda loetakse Jaapani indie-animatsiooni kolmanda laine esindajateks.
  Mitme eriprogrammiga tähistab "Animated Dreams" tänavu ka Eesti animakunsti 80. sünnipäeva. Muu hulgas tuleb ekraanile PÖFFi elutööpreemia tänavuse laureaadi Rein Raamatu retrospektiiv.
  Loengud, töötoad ja diskussioonid. Festivali raames toimuv võrgustiku- ja koolitussündmus "AnimaCampus" loob korraldajate sõnul festivali juurde platvormi, kust hakkab idanema palju uusi mõtteid animatsioonivaldkonna arenguks siinses regioonis.
  "AnimaCampus" on kantud sõltumatuse ehk indie-ettevõtluse vaimust. See innustab oma ideid teoks tegema ja erialaseid oskusi arendama.
  Programm kujutab endast inspireerivat segu digitaalkunstist, klassikalisest animatsioonist, tööstusest ja kinokunstist - kokku toimub rohkem kui 30 sündmust, sealhulgas mitmesugused loengud, töötoad, diskussioonid, filmiseansid ja tutvumisüritused.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.