• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Gaas kergitab hinda 15%

  Eesti Gaasi teatel ootab kodutarbijaid tuleva aasta alguses ees hinnatõus, kodu kütmine gaasiga kallineb 15%.

  Meie kõige suurem kliendigrupp, kes kasutab gaasi oma kodu kütteks, hakkab gaasi kuupmeetri eest 0,349 euro asemel maksma 0,401 eurot, teatas Eesti Gaas oma koduleheküljel. Maagaasi keskmine hind tõuseb viis eurosenti kuupmeetri kohta.
  Maagaasiseadus näeb ette kalendriaasta keskmise kodutarbijate müügihinna vastavusse viimise aasta jooksul imporditud gaasi ostuhinnaga ja konkurentsiameti poolt kooskõlastatud müügimarginaaliga. Käesoleval aastal ei ületa kodutarbijatele müüdud gaasi keskmine hind piirmarginaali ja seetõttu tasaarvelduse nõuet klientidele ei esitata, teatas ettevõte.
  Eesti Gaasi teatel toimus kodutarbijatele müüdava gaasi viimane hinnamuutus 1. jaanuarist 2011, kui langetati gaasi müügihinda. Gaasi müügihind kehtis kodutarbijatele muutumatuna kalendriaasta jooksul. Samas viitab Eesti Gaas maailmas  2011. aastal toimunud sündmustele, mis on mõjutanud energiakandjate hindu kasvu suunas: Jaapani tuumakatastroof ja Araabia kevad.
  Kui enne Fukushima tuumajaama õnnetust maksis veeldatud maagaas Euroopas 300 dollarit tuhande kuupmeetri eest, siis täna 500 dollarit. Samuti on börsidel müüdav gaas kallinenud 20%. Kui Euroopas börsidel kaubeldav gaas moodustab 15-20% kogu müügimahust, siis 80-85% gaasist müüakse õlihindadega seotud lepingutega, teatas gaasifirma.
  Eesti Gaas ostab gaasi õlihindadega seotud hinnavalemi alusel. Samas on märgatavalt kallinenud õlihind. Kui tänavu jaanuaris oli raske kütteõli keskmine hind 514 dollarit tonn, siis aprillikuuks oli see juba tõusnud 37,5% ja ületas 700 dollari piiri. Viimastel kuudel on raske kütteõli hind maailmaturul kõikunud 640-660 dollari piires. Lisaks on eurokriis nõrgendanud euro kurssi  dollari suhtes, mis on avaldanud negatiivset mõju gaasi ostuhinnale. Eeltoodud põhjustel oleme sunnitud muutma kodutarbijate maagaasi müügihindasid 2012. aastaks, annab ettevõte teada oma kodulehel.
  Vaata gaasi hindu SIIT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.