Katre Pilvinski • 1. detsember 2011 kell 7:42

LHV: Arco kahjum oodatust suurem

Ootasime Arco Vara kolmanda kvartali kahjumiks 0,3 miljonit eurot, kuid tegelik kahjum ulatus koguni 1,7 miljoni euroni, sõnas LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa.

"Arco Vara kolmanda kvartali finantstulemused olid loodetust nõrgemad ning seda eelkõige ehituse üksuse suure kahjumi tõttu," märkis analüütik. Ta lisas, et perioodi kahjumiks oodati 0,3 miljonit eurot, kuid tegelik kahjum oli 1,7 miljonit eurot.

"Tegevusmahtudes on Arco astunud sammu edasi ning seda näitab ka korralik 38,7%-line käibe kasv. Siiski pole tulude kasvuga kaasnenud kasumlikkuse paranemist ning kolmandas kvartalis jäid kõikide tegevusüksuste kasumlikkus eelmise aasta tasemetele alla," sõnas Oidermaa.

"Kui teenindus ja arendus üksus püsisid kasumis, siis ehitus valdkonna 1,4 miljoni eurone kahjum (-33,8% marginaal) oli halb üllatus. Siiski peaks suur osa ehitusvaldkonna kahjumlikkest lepingutest juba lõpetatud olema, mis lubab positiivsemalt tulevikku vaadata," lisas analüütik.

LHV soovitus Arco Vara aktsiale on Neutraalne.

 

 

 

Hetkel kuum