• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poola valitsus tõmbas investor Toomasele mütsi pähe

  Väga volatiilne november möödus investor Toomasele käte peal istumisega – ei olnud soovi aktsiaid osta ega müüa. Portfell kasvas imevähe.

  Tõsist tuska valmistas vasekaevandaja KGHM Polska aktsia. Kuigi ettevõtte tulemused olid head, suutis Poola valitsus teatada ettevõtetele metallimaagi kaevandamise maksu tõstmise plaanist, et riigieelarvet täita. Sisuliselt tõmmati Toomasele ja teistele investoritele lihtsalt müts pähe.
  KGHM on prognoosinud selle aasta kasumiks 9,64 miljardit zlotti, mis oleks läbi ajaloo suurim Varssavi börsil oleva ettevõtte aastakasum, kuna ettevõte müüs mobiilsideoperaatoris osaluse ja teenib kõrgematelt vasehindadelt. Ettevõte plaanis tagasi osta kuni kolme miljardi zloti eest aktsiaid ja võtta üle ühe Kanada ettevõtte, et laiendada rahvusvahelist haaret.
  Ettevõtte kolmanda kvartali kasum oli rekordilised 3,2 miljardit zlotti, ületades analüütikute 2,74 miljardi zlotist lootust. Loo moraal on lihtne, ükskõik kui edukalt suudetakse ettevõtet majandada, on poliitikud ikka võimelised suurt pilti ära rikkuma.
  Aktsiate osakaal tõusis 29 protsendilt 31 protsendile. Portfell ise kasvas kuu ajaga 0,31 protsenti ehk 561,66 euro võrra 182 997,32 eurole. Portfelli käekäik oleks olnud oluliselt hullem, kui ei oleks toimunud kuu viimasel päeval korralikku rallit.
  Mida edasi teha?
  Loe pikemalt tänasest paberlehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
USA majanduskasv aeglustus ootamatult
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.