Indrek Kald • 5. detsember 2011 kell 12:38

Viktor Siilats pääses Vahemerel 200 000eurosest arvest

Auto- ja paadiärimees Viktor Siilats sai kaatriga Vahemerel hätta jäädes Itaalia puksiirifirmalt 200 000eurose arve, ent põgenes kindlustusfirma soovitust järgides Prantsusmaale ning lõpuks kahanes arve 50 000 eurole.

Siilats oli kaatriga Itaaliale kuuluval Sardiinia saarel Portisco sadama lähedal ankrus, kui tugev tuul ajas tema aluse karile. Päästetöödel osales kaks puksiiri – üks sadama poolt ja teine teadmata firmast. "Kindlustus lubas kõik kinni maksta, kuid samas hoiatas pukserite eest," meenutas Siilats 2009. aasta suvel juhtunut värskes ajakirjas Navigaator.

Teise pukseri esindajatega soovitas kindlustus mitte suhelda ega kuhugi dokumentidele alla kirjutada. Lõpuks esitaski kahtlane puksiirifirma Siilatsile 200 000 euro suuruse arve. "Ei rohkem ega vähem kahetunnise töö eest. See pukser ise maksis kindlasti vähem," kirjutas Siilats endale kuuluvas mereajakirjas.

Päästetööde arve tasuda lubanud kindlustusfirma soovitas Siilatsil kiiresti Prantsusmaale ehk Korsika saarele sõita ning lubas oma töötaja juhtunut lahendama saata.

Itaalia seadused võimaldavad Siilatsi kinnitusel päästetööde korral selliseid arveid esitada ja teise pukseri omanikfirma Fundoni pidavat ses suhtes kurikuulus olema. Auto- ja paadiärimehe kinnitusel polnud tal kavatsust hiigelarvet maksta, ent kindlustaja antud nõu võttis Siilats kuulda.

"Ehkki päris Korsikale ei võimaldanud ilm minna, oli siiski ka tugevas tuules võimalik silduda Prantsusmaale kuuluval Cavallo saarel, kust raporteerisin nii kindlustusele kui ka viimase palgatud Itaalia advokaadile," jätkas ettevõtja juhtunu kirjeldamist.

Paar päeva saarel möödus kindlustusfirma Pantaenius kulul, kuni advokaat teatas, et kokkulepe on olemas ning Siilats oma kaatriga vaba.

"Poole aasta pärast raporteeris kindlustus, et kokkulepe on saavutatud. 50 000 eurot, mis on ju ikkagi kohutavalt suur summa, aga kindlustus oli selle saavutusega igati rahul ning tänas, et ma abi osutasin," kirjeldas ta juhtunu lõppu.

Lisaks meenutas Siilats ajakirja artiklis ka toonast pidu Sardiinia diskoteegis, kus tema krediitkaardi andmed kopeeriti. "Mulle jäi Billionaire Clubi külastust meenutama mõned kuud hiljem tulnud mitmekümnetuhandeline arve kusagilt Lõuna-Aafrika spordiklubist, mida minult kopeeritud krediitkaardiga maksti, pangal õnnestus kaart õnneks blokeerida," kirjutas ta.

Hetkel kuum