Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viktor Siilats pääses Vahemerel 200 000eurosest arvest

  Auto- ja paadiärimees Viktor Siilats sai kaatriga Vahemerel hätta jäädes Itaalia puksiirifirmalt 200 000eurose arve, ent põgenes kindlustusfirma soovitust järgides Prantsusmaale ning lõpuks kahanes arve 50 000 eurole.

  Siilats oli kaatriga Itaaliale kuuluval Sardiinia saarel Portisco sadama lähedal ankrus, kui tugev tuul ajas tema aluse karile. Päästetöödel osales kaks puksiiri – üks sadama poolt ja teine teadmata firmast. "Kindlustus lubas kõik kinni maksta, kuid samas hoiatas pukserite eest," meenutas Siilats 2009. aasta suvel juhtunut värskes ajakirjas Navigaator.
  Teise pukseri esindajatega soovitas kindlustus mitte suhelda ega kuhugi dokumentidele alla kirjutada. Lõpuks esitaski kahtlane puksiirifirma Siilatsile 200 000 euro suuruse arve. "Ei rohkem ega vähem kahetunnise töö eest. See pukser ise maksis kindlasti vähem," kirjutas Siilats endale kuuluvas mereajakirjas.
  Päästetööde arve tasuda lubanud kindlustusfirma soovitas Siilatsil kiiresti Prantsusmaale ehk Korsika saarele sõita ning lubas oma töötaja juhtunut lahendama saata.
  Itaalia seadused võimaldavad Siilatsi kinnitusel päästetööde korral selliseid arveid esitada ja teise pukseri omanikfirma Fundoni pidavat ses suhtes kurikuulus olema. Auto- ja paadiärimehe kinnitusel polnud tal kavatsust hiigelarvet maksta, ent kindlustaja antud nõu võttis Siilats kuulda.
  "Ehkki päris Korsikale ei võimaldanud ilm minna, oli siiski ka tugevas tuules võimalik silduda Prantsusmaale kuuluval Cavallo saarel, kust raporteerisin nii kindlustusele kui ka viimase palgatud Itaalia advokaadile," jätkas ettevõtja juhtunu kirjeldamist.
  Paar päeva saarel möödus kindlustusfirma Pantaenius kulul, kuni advokaat teatas, et kokkulepe on olemas ning Siilats oma kaatriga vaba.
  "Poole aasta pärast raporteeris kindlustus, et kokkulepe on saavutatud. 50 000 eurot, mis on ju ikkagi kohutavalt suur summa, aga kindlustus oli selle saavutusega igati rahul ning tänas, et ma abi osutasin," kirjeldas ta juhtunu lõppu.
  Lisaks meenutas Siilats ajakirja artiklis ka toonast pidu Sardiinia diskoteegis, kus tema krediitkaardi andmed kopeeriti. "Mulle jäi Billionaire Clubi külastust meenutama mõned kuud hiljem tulnud mitmekümnetuhandeline arve kusagilt Lõuna-Aafrika spordiklubist, mida minult kopeeritud krediitkaardiga maksti, pangal õnnestus kaart õnneks blokeerida," kirjutas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.