Faberi eriline aktsiasoovitus

Romet Kreek 08. detsember 2011, 10:09

ZeroHedge kiitis investor Marc Faberit, kes suutis taas hiilata Bloomberg TVs.

Kui tema käest küsiti aktsiasoovitust, pillas ta pärli: „Mul on teile väga eriline aktsiasoovitus,“ ütles ta. „Selle sümbol on K-U-L-D. Ma ise eelistan raha seal hoida“

Euro ja dollar on mõlemad pikaajaliselt ebasoovitavad valuutad, eriti arvestades nullintressimäära USAs. Aktsiad muutuvad mõnes mõttes raha sarnaseks, kuna nad muutuvad rohkem väärtuse säilitajaks võrreldes nullintressiga rahaga. Maalid muutuvad väärtuse säilitajateks ja postmargid samuti.

Turu kohta kommenteeris ta, et turg on praegu neutraalsel territooriumil. See oli väga ülemüüdud 4. oktoobril, kui S&P 500 langes 1074 punktile. Nüüd 1260 punkti juures on mu tõusuarvamus 1280 ja  1350 punkti vahel, kuna seal kandis on palju pakkumist. Kuid kui Euroopast tulevad mõned head uudised nagu näiteks probleemide edasilükkamine mõneks aastaks ühes mingisuguse rahatrükiga ükskõik kas Euroopa Keskpangalt, IMFilt või EFSFilt, võivad aktsiad kõrgemale tõusta.

„Probleemide lahendamise edasilükkamine ei ole hea uudis, kuid see on parem, kui kogu euroala kukuks laiali,“ ütles ta. „See annab ehk aega leida parem lahendus. Ma kahtlen, kas see leitakse, kuid rahatrükiga saab peita palju asju ja lükata probleeme edasi, nagu me näeme USAs.“

„Kõigi maailma turgude vahel on lähedane korrelatsioon,“ ütles ta. „Sel aastal on USA arenevatest turgudest paremat tootlust teinud. Aasia on langenud olenevalt turust 15 kuni 25 protsenti. Ida-Euroopas on langus veel suurem. Sel aastal on USA fantastiline turg võrreldes muu maailmaga.“

Ta arvab, et see võib veel sama moodi jätkuda. Samas võivad mõned arenevad turud taastuda tugevamalt USAst, kuna on rohkem ülemüüdud. Näiteks Indias on juulist alates valuuta nõrgenenud 18 protsenti ja aktsiad 22 protsenti. Valuutakursiga korrigeeritult on turg ekstreemselt nõrk ja ülemüüdud. See võib sealt taastuda mõnevõrra, kuid unustage uued tipud, ütles ta. Ja see ei juhtu lähiajal.

Kui majandus nagu Hiina muutub liiga kiiresti liiga suureks, võib tulla olulisemaid tagasilööke. Kui USA majandus kasvab või kahaneb kolm protsenti, ei avalda see mitte mingisugust mõju vase hinnale. Kuid kas Hiina majandus kasvab kümme või viis protsenti, avaldab tohutut mõju rauamaagi, vase, alumiiniumi, terase ja söe hindadele. Hiina majandusel on täna palju suurem mõju ülejäänud maailmale, kui üldiselt maandusest rääkides arvatakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2011, 08:56
Otsi:

Ava täpsem otsing