• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaata käibelt Eesti 25 suurimat firmat

  Käibelt Eesti 25 suurima firma seas on nii eraettevõtteid, börsifirmasid, riiklikke monopole kui ka välismaalastele kuuluvaid ettevõtteid.

  25 suurima käibega firmat mullu, käive tuhandetes eurodes1. Tallink Grupp AS, 813 872Börsifirma, suuremad omanikud Enn Pant ja Kalev Järvelill. Üks Balti mere suurematest laevandusfirmadest, juht Enn Pant.2. Eesti Energia AS, 784 132Riiklik energiamonopol, juht Sandor Liive3. Swedbank AS, 684 941Rootsi omanikele kuuluv Eesti pangandusturu liider, juhib Priit Perens4. Baltic International Trading OÜ, 652 479Omanik on Küprosel registreeritud Cind Holding Ltd. Ettevõtte tegeleb Julia Orlova juhtimisel kütuste hulgimüügiga.5. Ericsson Eesti AS, 576 178Võttis möödunud aastal üle osa Elcoteqi tootmisest ja lisas 4G võrguseadmete tootmise. Ettevõtte Eesti haru juhib Seth Lackman.6. Tallinna Kaubamaja AS, 402 773Börsil noteeritud ostumõnu pakkuja, juht Raul Puusepp.7. Rimi Eesti Food AS, 341 683Rootsi ICA Gruppi kuuluv kaubanduskett, siinne tegevjuht on Anders Lorentzson.8. BLRT Grupp AS, 341 68382 tütarfirmaga laevaremondikontsern, mille suuromanikuks ja juhiks on Fjodor Berman.9. MAXIMA Eesti OÜ, 257 434Poekett, mille omanikeks on läbi Hollandi firma Lincoln Land Erste B.V. Leedu rikkaimad ärimehed. Siin juhib vägesid Vaidotas Pacesa.10. Mazeikiu Nafta Trading House OÜ, 231 617Leedu UAB Mazeikiu Naftos Prekybos Namai Eesti tütarfirma, kelle käest saab osta erinevaid kütuseid. Nüüdne nimi ORLEN Eesti OÜ. Juhataja Tõnu Ääro.11. Magnum AS, 221 153Valdusfirma, mis valitseb suurt osa Eesti ravimikaubandust, juht Leon Jankelevitsh.12. Eesti Tarbijateühistute Keskühistu TÜH, 208 802Palju väiksemaid ja suuremaid kauplusi, juhib Kati Kusmin.13. Vopak E.O.S. AS, 200 380Royal Vopaki kontserni kuuluv Baltimaade suurim terminalide operaator. Juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.14. Eesti Statoil AS, 196 474Eesti suurim kütuste jaemüüja, rahvusvahelise kontserni Statoil Fuel & Retail ASA tütar. Juht Helle Kirs-Toiger.15. Eesti Gaas AS, 195 454Gaasimüüja, kel omanikeks kolm suurt Euroopa gaasifirmat: OAO Gazprom, E.ON Ruhrgas International GmbH , Fortum Heat & Gas OY. Juht Tiit Kullerkupp.16. Elion Ettevõtted AS, 187 102Endine riiklik telefonifirma Eesti Telefon, nüüd TeliaSonera grupi Eesti haru, Eesti suurim telekommunikatsioonifirma. Juht Valdur Laid.17. EMT AS, 173 890Üks Eesti suurematest mobiilioperaatoritest, juht Valdo Kalm.18. Merko Ehitus AS, 171 919Eesti suurimaid ehitusfirmasid, suuremad omanikud läbi OÜ Riverito Toomas Annus ja Tõnu Toomik. Juhatuse esimees Tiit Roben.19. Neste Eesti AS 169 879Soome omanikega kütuste jaemüüja, Eesti äri juhib Ivar Kohv.20. Stora Enso Eesti AS, 163 369Maailma ühe suurema puidutööstuskontserni puiduvarumisettevõte Eestis, mis tegutseb Marek Kase juhatamisel.21. Nordmet AS, 141 305 Tegeleb värvilise metalli ostu-müügiga, omanikud võrdselt Eduard Gorshenin, Maxim Grigorjev, Aleksandr Semjonov ja Artur Veisman. Viimane on ka ettevõtte tegevjuht.22. Rakvere Lihakombinaat AS, 130 208Singid, vorstid ja rulaadid. Juhatuse esimees Anne Mere, omanikuks Helsingi börsil noteeritud HKScan.23. PKC Eesti AS, 125 535Teeb juhtmeköidiseid ja ühenduskaableid Skandinaavia autotehastele ja elektroonikaettevõtetele. Juht Jani Taneli Kiljala. Kontserni PKC Group OY tütarfirma.24. Viru Keemia Grupp AS, 125 496Eesti suurim põlevkivi töötleja, mille omanikeks läbi firmade Priit Piilmann, Margus Kangro ja Elar Sarapuu. Juhatuse esimees Priit Rohumaa.25. SEB Pank AS, 124 513Skandinaavia panganduskontserni SEB Groupi Eesti haru, mida juhib Riho Unt.
  Täismahus edetabeleid saab tellida Äripäeva infopangast Agent. Infopank koondab teavet Eesti ettevõtete ja ettevõtjate kohta, eesmärgiga muuta ärikeskkond Eestis läbipaistvamaks. Selleks kogutakse avalikest allikatest infot ettevõtete ja ettevõtjate kohta, korrastatakse kogutud info ühtsesse andmebaasi ning avaldatakse teavet, luues erinevaid infotooteid ja -teenuseid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.