• Jaga lugu:

  Ülo Kaasik: Eesti majandus paremas seisus kui eelmise kriisi eel

  Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik ütles tänasel Eesti Panga pressikonverentsil, et Eesti majandus tervikuna on täna majanduskasvu aeglustumise eel paremas seisus, kui enne eelmist kriisi.

  “Meie sisenõudlus on praegu tugevam ja kui Euroopas tuleb majanduslangus, siis meie sisenõudlus veidike tasakaalustab seda,” ütles Kaasik. Eest Pank prognoosib, et Eesti tuleva aasta majanduskasv jääb alla 2 protsendi, mis tuleneb kehvemast väliskeskkonnast. “Majandusolukord on väga kiiresti muutunud, veel 3 kuud tagasi olime me palju optimistlikumad, aga nüüd terendab oht, et euroala majandus hoopis kahaneb. Siin on pingelise tähtsusega küsimus selles, kuidas laheneb võlakriis.”
  Kaasik rääkis, et kuigi Eesti tööjõuturg on kosunud oodatust paremini ja kiiremini, pole Eesti Pank selle tuleviku suhtes eriti optimistlik: “Ei oota paranemise sarnast jätkumist, kuid samas ei oota ka halvenemist.”
  Eesti Pank on koostanud ka nö kriisistsenaariumi ehk mänginud läbi, mis juhtub Eesti majandusega juhul, kui välisnõudlus ja naftahind on väiksemad ning laenude riskipreemiad kõrgemad kui põhistsenaariumis. “See võib tuua meile uue majanduskriisi, tõsi, väiksema kui selle, mida mäletame üle-eelmisest aastast,” ütles Kaasik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.