Anne Oja • 21. detsember 2011 kell 12:59

"Võlgade sissenõudmine koondub"

Rahvusvahelised ettevõtted usaldavad võlgade sissenõudmise üha enam sellisele ettevõttele, mis tegutseb mitmes riigis korraga, rääkis Lindorff Eesti ASi juht Kadrian Jaagund. 

"Sissenõudmise valdkonnas on kõik väga professionaalsed juhid ja teevad kindlasti põhjendatud ja kaalutletud otsuseid," kommenteeris Jaagund muudatusi Intrum Justitia kontsernis.

"Sissenõudmise valdkonnas kõigis Baltimaades on konkurents üsna tugev, mis tähendab ka suhteliselt väikseid kasumimarginaale," lisas Jaagund.

Lindorff tegutseb kõigil kolmel maal ja osutab teenuseid näiteks pankadele, telekomile ja kaubandusele, mis ostavad Jaagundi sõnul üha rohkem sissekompleksteenust – senisele võlgade sissenõudmise teenusele lisaks ka arvete monitooringut.

"Järjest enam näeme rahvusvahelistes korporatsioonides tsentraalsete otsuste tegemist. Rahvusvahelised ettevõtted kasutavad ühte teenuseosutajat kõikides tegutsemismaades," ütles Jaagund. "See toetab müügiarvete haldamise ja sissenõudmise valdkonnas sarnaste mõõdikute ja ühtse aruandluse rakendamist."

Jaagund märkis, et nii võlausaldajad kui ka võlgade sissenõudjad keskenduvad varasemast innukamalt maksvatele klientidele ning võlaportfellide müügile. Suurenenud on ka avaliku sektori valmisolek teenuste sisseostmiseks.

"Koolid, lasteaiad, omavalitsused on asunud efektiivsuse eesmärgil ostma sisse nii arvete haldusteenust kui võlgade sissenõudmist. Arvan, et lähitulevikus on rohkem müügis ka avaliku sektori võlaportfelle," lausus Jaagund.

Hetkel kuum