Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inkassoturg kuivas kokku, Julianuse käive kasvas

  Masuaastatel 2008-2010 kukkus inkassoteenuste kogukäive 52,1 miljonilt kroonilt 44,8 miljoni kroonini, ent Julianus Inkasso käive suurenes 19,2 miljonilt 21,5 miljoni kroonini.

  Julianus Inkasso oli üks kahest viiemast suuremast inkassofirmast, mille käive kasvas. Ülejäänute käive vähenes. Väikest käibekasvu näitas ka Creditreform, mille müügitulu oli 2008. aastal 5,5 miljonit, 2009. aastal 7,4 ning 2010. aastal 6,3 miljonit krooni.
  Lindorff Eesti ASi käive ulatus 2008. aastal 26,7 miljoni kroonini, 2009 oli alles vaid 22,6 miljonit ning 2010 17 miljonit krooni. Intrum Justitia käive kukkus aastatel 2008-2010 23,3 miljonilt 21,4 miljoni ja Incure Inkasso Agentuuri käive 6,9 miljonilt 4,8 miljoni kroonini.
  Üldised müüginumbrid ei näita samas lõplikku tõde, sest näiteks Intrum Justitial tuleb üle poole käibest mitte inkassoteenusest ega juriidilistest teenustest, vaid käibemaksu tagastuse osakonnast. Teised inkassofirmad sellist teenust ei paku. Käibemaksu tagastuse tehniline keskus asub Eestis ja kliendiks on Intrumi kontsern.
  "Ettevõtete tugevust, kliendisuhteid ja efektiivsust, näitab see, kui ettevõte suudab langevas turus oma käivet hoida ehk turuosa tõsta. Enamasti toimub see uute klientide arvelt," kommenteeris Julianus Inkasso juht Ülar Maapalu numbreid.
  Inkassoteenuste kogukäibe kukkumist selgitas Maapalu klientide muutumisega ettevaatlikuks. "Ettevõtted said 2007-2008 võlglastega seoses oma vitsad kätte ning krediidipoliitika on muutunud väga ettevaatlikuks," lausus ta.
  Maapalu sõnul on võlgu sisse nõudma tulnud ka palju väikesi kahe mehega inkassofirmasid, mis püüavad ka turust osa saada lootuses, et raskel ajal on palju võlgu. "Tegelikult ei saa palju võlgu olla, kui ettevõtete käibed vähenevad ning krediidipoliitika on väga ettevaatlik," ütles Julianus Inkasso juht.
  Lindorff Eesti ASi juht Kadrian Jaagund ütles läinud nädalal Äripäevale, et võlglased maksavas enne nende klientidele kui Julianus Inkasso omadele, kuna nad suhtuvad võlglastesse lugupidavalt.
  Julianus Inkasso avaldas möödunud nädalal nimekirja 3000 võlgnikust, kes ei olnud inkassofirma hinnangul piisavalt usinad oma kohustusi täitma. Nimekirja avaldamine tõi ilmselt kaasa soovitud tulemuse - paljud võlgnikud tõttasid oma võlgu klaarima ning Julianus Inkasso telefonid olid juba samal päeval punased.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tanklates langes bensiini hind kuu ajaga 9%
Maailmaturul toimunud naftahinna langus on jõudnud ettevaatlikult ja osaliselt ka tanklatesse.
Maailmaturul toimunud naftahinna langus on jõudnud ettevaatlikult ja osaliselt ka tanklatesse.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Bank of America ootab 2023. aasta alguses majanduslangust
Bank of America majandusteadlaste prognooside kohaselt võib 2023. aasta esimeses kvartalis saabuda majanduslangus.
Bank of America majandusteadlaste prognooside kohaselt võib 2023. aasta esimeses kvartalis saabuda majanduslangus.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Slacki tegevjuht astub ametist tagasi ja lahkub ettevõttest
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Tanklates langes bensiini hind kuu ajaga 9%
Maailmaturul toimunud naftahinna langus on jõudnud ettevaatlikult ja osaliselt ka tanklatesse.
Maailmaturul toimunud naftahinna langus on jõudnud ettevaatlikult ja osaliselt ka tanklatesse.

Olulisemad lood

Enterprise Europe Network – info ja tugiteenused ambitsioonikale Eesti ettevõttele
Euroopa Liidu algne idee baseerus liikmesriikide vahelisel majanduskoostööl. Tänane siseturg pakubki rohkelt võimalusi ja majandusvabadusi, et ettevõtjad saaksid kasvada ning oma unistused ellu viia. Eesti ettevõtjaid aitab selles Enterprise Europe Network.
Euroopa Liidu algne idee baseerus liikmesriikide vahelisel majanduskoostööl. Tänane siseturg pakubki rohkelt võimalusi ja majandusvabadusi, et ettevõtjad saaksid kasvada ning oma unistused ellu viia. Eesti ettevõtjaid aitab selles Enterprise Europe Network.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.