Soomes tõusevad mitmed maksud

Sirje Rank 27. detsember 2011, 11:23

Uus aasta toob Soomes kaasa mitu maksutõusu, millest mõnest on võimalik veel ajutiselt pääseda, kui näiteks kiiresti juuksuri juures ära käia või lehed tellida.

Uuest aastast kaob nii juuksuriteenustelt kui ka perioodika tellimustelt soodus 9%ne käibemaksumäär. Juuksuriteenuste hinnad võivad kerkida ca 13%, et käibemaksu tõus 23%-le ei sööks ara salongide kasumlikkust, kirjutab Kauppalehti.

Samuti saab tulevast aastast maksustatavast tulust vähem maha arvata koduste remonditööde ja koristusteenuste kulusid. Kasvab kapitalitulu maks ning karmistub dividendide maksustamine. Kulukamaks läheb nii pärimine kui ka kinkimine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. December 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing