9. jaanuar 2012 kell 10:27

Itaalia maksuamet levitab "tervislikku hirmu"

Itaalia võimud intensiivistavad oma pingutusi võitluses maksudest kõrvalehiilimise vastu. Itaalia maksuameti juhi sõnul peavad patustajad tundma "tervislikku hirmu", vahendab Bloomberg.

"Itaalias on 40 miljonit maksumaksjat ja maksuametitel on vaid 32 000 töötajat, nii et meil tuleb esile kutsuda "tervislikku hirmu" maksupetturite seas," ütles maksuameti juht Attilio Befera Itaalia telekanalis Canale 5.

Läinud aasta 30. detsembril korraldas Itaalia maksupolitsei reidi Cortina d’Ampezzo suusakuurortis ning leidis 42 luksusauto omanikku, kes olid oma aastasissetulekuks deklareerinud vähem kui 30 000 eurot. Veel 19 luksusautot kuulus firmadele, mis olid läinud aastal deklareerinud kahjumit.

Politsei leidis Cortinas ka ühe poe, mis oli müünud luksuskaupu 1,6 miljoni euro väärtuses ilma väljastamata ühtegi kviitungit. Märkimist väärib ka fakt, et kõik läinud aasta 30. detsembril kontrollitud ettevõtted teatasid tänavu ostude hüppelisest suurenemisest. Restoranid suurendasid oma müüki 300 protsenti ja juveeliäride müük kasvas koguni 400 protsenti.

"Maksuamet toob õnne, ametnikud aitavad müüki mitmekordistada," on öeldud maksuameti 4. jaanuaril tehtud avalduses. Läinud aastal tõi võitlus maksudest kõrvalehiilimise vastu riigile sisse 11 miljardit eurot, teatas maksuameti juht Attilio Befera täna.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum