Indrek Kald • 10. veebruar 2012 kell 9:01

Eesti Pank ei välista majanduslangust

Väliskeskkonna probleemide süvenedes ei saa välistada Eestis ka majanduslangust, teatas Eesti Pank.

Käesoleva aasta majanduskasv tuleb mullusest oluliselt madalam, ulatudes keskanga prognoosi kohaselt 1,9 protsendini. "Samas ei saa väliskeskkonna probleemide süvenedes välistada ka majanduslangust," märkis Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.

Ka rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütiku Madis Abeni sõnul on lähemate kvartalite jooksul oodata viimase pooleteise aastaga võrreldes väga tagasihoidlikke kasvunumbreid. "kuid SKP kasvutempo järsk pidurdumine ei tohiks avalduda samaväärselt töötajate sissetulekutes," lisas ta. Rahandusministeerium avaldab kevadise majandusprognoosi aprilli algul.

Hetkel kuum