28. veebruar 2012 kell 9:24

Presidendikandidaat paneks rikastele ränga maksukoorma

Prantsuse sotsialistide presidendikandidaat Francois Hollande panustab valimiskampaanias drastilisele rikastemaksule.

Hollande'i ettepanek on kehtestada rikastele maksumäär 75 protsenti alates üle miljoni euro suurusest aastasissetulekust. Lisaks võtaks Hollande ametisse pääsedes tagasi president Nicolas Sarkozy sisseviidud maksusoodustused. Süsteem peab muutuma õiglasemaks, tõsta tuleb ka kapitalikasumi maksu.

Hollande'il on küsitluste põhjal tagasi ametisse kandideeriva Sarkozyga võrreldes tuntav edumaa.  Maksupoliitika on olnuline valimisteema, ka Sarkozy on lubanud kergendada väikese sissetulekuga kodanike maksukoormat.

Presidendivalimiste esimene voor on 22. aprillil. Teine voor toimub 6. mail. Viimased arvamusküsitlused näitavad, et Hollande võidaks Sarkozyd teises voorus 12 protsendipunktiga.

 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum