• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tsahkna protsess jätkus täna tunnistajatega

  Täna jätkus Harju maakohtus Anders Tsahkna kriminaalasjas tunnistajate ülekuulamine, ütlusi annavad MM Grupi omanik Margus Linnamäe ja Magnumi aktsiate omanikfirma omanik Margus Kähri, kirjutas mu.ee.

  Protsess algas Swedbanki suurkliendihalduri Inga Kivi ülekuulamisega, kes 2007. aastal korraldas Overall Medicalile magnetresonantstomograafi liisimist, kuid millega seoses puutus ta palju kokku ka Tsahkna ja Balti Radiodiagnostikaga, kus töötasid seadmeid vajanud arstid.
  Prokurör Steven-Hristo Evestus juhtis tähelepanu, et segadus oli, kellelt laekuvad liisingmaksed ja viitas erakirjale, kus märgiti, et raha tuleb Tsahkna ettevõttelt ja Overall on justkui puhverfirma.
  Leping oli muutunud kolmepoolseks, mis Inga Kivi sõnul pole tavapärane, kuid ta ei osanud asja lahendada. Panga jaoks oli see olukord tema sõnul kindlus, et kõik kolm osapoolt on seotud ühe asjaga – Ida-Tallinna Keskhaigla, Overall Medical ja Balti Radiodiagnostika.
  Info, et Tsahkna firmal on arstide võrgustik, tuli jutuks esimesel kliendikohtumisel Overalli juhi Andres Haameriga, kuid kellelt, Kivi ei mäletanud. Overall Medical oligi Kivi andmetel loodud just meditsiinitehnika pärast, varem sellega ei tegeldud. Overall oli tuntud firma ja pank leidis, et isegi kui ühe ettevõttega peaks miskit nihu minema, oli emaettevõte usaldusväärne.
  Balti Radiodiagnostika oli panga jaoks tol hetkel tundmatu, hilisem suhtlus nende poolt oli Kivi sõnul avatud ja andis kasulikku infot meditsiinisektori kohta. Siiski tekkisid Balti Radiodiagnostikal makseraskused, ehkki mitte kohe.
  Prokurör Evestus küsis, kas MRT hinda oli kunstlikult tõstetud. Kivi hinnangul ei olnud magnetresonantstomograafi hinda tõstetud, muidu poleks ta tehinguga nõus olnud. "Ma arvan millegipärast, et me tegime seekord hinnapäringu, kuid ma pole kindel," lisas ta.
  Ka ei mäletanud Kivi täpselt, kas Anders Tsahknal oli sõlmitud leping Overalli esindamiseks. Küll mäletas ta käendust Tsahkna nimele. Tsahkna advokaat küsis Kivilt ka nn puhverlepingu kohta, mis pangapraktikas ei olevat levinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.