Romet Kreek • 7. mai 2012 kell 8:05

Hollande võit pani Prantsuse pangaaktsiad surve alla

Tänasel langusega alanud börsipäeval paistavad silma Prantsuse pankade aktsiad.

Franciois Hollande valimisvõit tähendab pankadele, et panku ootavad kõrgemad maksud ning võib sundida neid müüma riskantsemaid operatsioone, vahendab Bloomberg.

BNP Paribasi aktsia hind langes 3,2 protsenti, 28,055 eurole. Societe Generale aktsia vastas kolmeprotsendise vajumisega 16,78 eurole. Credit Agricole’i aktsia hind kukkus 6,7 protsenti, 3,401 eurole.

Hollande lubas valimistel, et ta lõhub pangad jaepankadeks ja spekulatiivsemateks investeerimisoperatsioonideks, kehtestab pangatehingumaksu kõigile tehingutele ja suurendab pankadele maksu 15 protsendi võrra. Prantsuse pangad on hädas Kreeka valitsuse võlakirjade väärtuse allakirjutamisega ajaloo suurima võlgade restuktureerimise tagajärjel.

Prantsuse CAC 40 indeks on täna langenud 1,4 protsenti, 3119,21 punktile.

Hetkel kuum