Harry Tuul • 13. mai 2012 kell 12:41

Läti peaminister: konkurents sunnib makse alandama

Pärast kriisi olime olukorras, kus meil oli kõrgeim käibemaks ja tulumaks Balti riikides, ütles Läti peaminister Valdis Dombrovskis Äripäevale.

Läti otsustas eelmisel nädalal viia ellu mitu maksumuudatust. „Iva on selles, et pärast kriisi olime olukorras, kus meil oli kõrgeim käibemaks ja tulumaks Balti riikides. Selles mõttes oli meie eesmärk alandada makse naabrite tasemele, et jääda konkurentsivõimeliseks,” ütles Dombrovskis.

 „Antud juhul oleme juba mitmel aastal arutanud kesk-pika perioodi maksunduspoliitikat, pidades silmas maksude alandamist. Leppisime koalitsioonis kokku alandada kolme aasta jooksul samm haaval tulumaksu 25%lt 20%le. Ja tõstame samm haaval tulumaksuvaba piiri. Leppisime ka kokku vähendada käibemaksu ühe protsendipunkti võrra,” selgitas Läti peaminister.

Loe Intervjuud Läti peaministriga maksupoliitikast, eurole üleminekust, ESMi vastuvõtmisest, Balti koostööst ja Venemaast esmaspäevasest Äripäevast.

Hetkel kuum