• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa energiafirma laieneb Eestisse

  Saksa energiafirma Danpower GmbH avab 24. augustil Tallinnas oma esimese harukontori välismaal.

  Danpoweri juhatuse esimehe Michael G. Feisti sõnul on Tallinna harukontor nii nende kui ka firma enamusosaniku, kommunaalettevõtte Stadtwerke Hannover AG (Enercity) jaoks esimene samm väljaspoole Saksamaad. "Kõikidel vestlustel, kus esitlesime end investoritena, võeti meid äärmiselt sõbralikult vastu. Veendusime selles, et Eestis on positiivne ning kindel investeerimiskliima. Nii saab Danpower oma positsiooni detsentraalse ning tõhusa energiavarustuse turul ka väljaspoole Saksamaad laiendada," märkis ta.
  Soojatootmisettevõtte ning biomassienergia spetsialistina on meil nii Eestis kui ka mujal Baltimaades head investeerimisvõimalused, teatas firma. Danpower hakkab kasutama Saksamaal kogutud oskusteadmisi kaugküttevõrkude, katlamajade, biogaasijaamade ning soojus- ja elektrijaamade alal, mida hoitakse töös hakkepuidu ning jäätmetega.
  Energiaettevõttel on kavas laiendada senist kommunaalset ja tööstuslikku soojus- ning elektrienergia tootmise äri keskkonnasäästliku tehnoloogia (nt koostootmisjaama) ning taastuvate energiaallikate kasutamisega. Sellest tulenevalt näeb Danpower pika rannajoonega ning tuulerikkas Eestis häid võimalusi tuuleprojektide arendamiseks, teatas ettevõte.
  Samuti räägib Eestis tegevuse alustamise kasuks asjaolu, et meil on võrreldavad äritavad, kinnitas Danpower.
  Danpoweri uue kontori juhiks saab eestlanna Kairi von Wolff, kes on hariduselt keskkonnatehnoloogia insener ning tehnilise ärijuhtimise magister. Aastaid Saksamaal elanud von Wolff töötas enne Eestisse naasmist ettevõttes Danpower Energie Service GmbH, mis on Danpower grupi tütarettevõtte.
  Sel aastal avaldas Danpower soovi omandada 100% ASi Võru Soojus aktsiatest, mille linn müüki pani. Hetkel toimuvad läbirääkimised notariaalse müügilepingu osas.
  Danpoweril on plaanis hankida taastuvate energiaallikate valdkonnas Baltimaades teisigi projekte.
  Eelmisel aastal oli 300 töötajaga Danpoweri käive 126 miljonit eurot. Danpower kuulub Saksamaa suurimate piirkondlike soojusettevõtete hulka.
  Viimastel aastatel on Danpower üha rohkem keskendunud taastuvenergia projektidele. Ettevõttel on Saksamaal töös kaheksa puidukatlamaja, kaks suurt puidu baasil töötavat koostootmisjaama ning üks jäätmekütuse baasil töötav koostootmisjaam. 25 biogaasijaamaga on Danpower Saksamaal viiendal kohal.
  Danpower kuulub 84,9% ulatuses firmale Enercity ehk siis Hannoveri kommunaalteenuseid pakkuvale ettevõttele. Enercity koos oma 2,8 miljardi euro suuruse käibe ja 2700 töötajaga kuulub kümne suurima Saksamaa kommunaalteenuseid pakkuva firma hulka.
  Potsdamis peakontorit omav ettevõttegrupp varustab Saksamaal enam kui 130 omavalitsusüksuse äri- ja tööstusettevõtteid ning elumaju elektri-, soojus- ning jahutusenergiaga, kokku ligi 200 000 eluaset. Firma praegune kapitalivara hõlmab ca 765 megavatt-tundi termilist ühendusvõimsust ning koostootmisjaamades ca 70 MW installeeritud elektrilist võimsust.
  Tavaliste katlamajade ning koostootmisjaamade kõrval on raskuspunktiks taastuvate energiaallikate nagu biogaas/erigaas, biomass (puit), aga ka jäätmete kasutamine.
  Ekspertide teenuste valdkond hõlmab klientide nõustamist, energiavarustuse lahenduste kontseptsiooni, projekteerimist ning projektijuhtimist, energiavarustusprojektide elluviimist (ehitus ning töö) ja klientide varustamist elektri-, soojus- ning jahutusenergiaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.