Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa energiafirma laieneb Eestisse

  Saksa energiafirma Danpower GmbH avab 24. augustil Tallinnas oma esimese harukontori välismaal.

  Danpoweri juhatuse esimehe Michael G. Feisti sõnul on Tallinna harukontor nii nende kui ka firma enamusosaniku, kommunaalettevõtte Stadtwerke Hannover AG (Enercity) jaoks esimene samm väljaspoole Saksamaad. "Kõikidel vestlustel, kus esitlesime end investoritena, võeti meid äärmiselt sõbralikult vastu. Veendusime selles, et Eestis on positiivne ning kindel investeerimiskliima. Nii saab Danpower oma positsiooni detsentraalse ning tõhusa energiavarustuse turul ka väljaspoole Saksamaad laiendada," märkis ta.
  Soojatootmisettevõtte ning biomassienergia spetsialistina on meil nii Eestis kui ka mujal Baltimaades head investeerimisvõimalused, teatas firma. Danpower hakkab kasutama Saksamaal kogutud oskusteadmisi kaugküttevõrkude, katlamajade, biogaasijaamade ning soojus- ja elektrijaamade alal, mida hoitakse töös hakkepuidu ning jäätmetega.
  Energiaettevõttel on kavas laiendada senist kommunaalset ja tööstuslikku soojus- ning elektrienergia tootmise äri keskkonnasäästliku tehnoloogia (nt koostootmisjaama) ning taastuvate energiaallikate kasutamisega. Sellest tulenevalt näeb Danpower pika rannajoonega ning tuulerikkas Eestis häid võimalusi tuuleprojektide arendamiseks, teatas ettevõte.
  Samuti räägib Eestis tegevuse alustamise kasuks asjaolu, et meil on võrreldavad äritavad, kinnitas Danpower.
  Danpoweri uue kontori juhiks saab eestlanna Kairi von Wolff, kes on hariduselt keskkonnatehnoloogia insener ning tehnilise ärijuhtimise magister. Aastaid Saksamaal elanud von Wolff töötas enne Eestisse naasmist ettevõttes Danpower Energie Service GmbH, mis on Danpower grupi tütarettevõtte.
  Sel aastal avaldas Danpower soovi omandada 100% ASi Võru Soojus aktsiatest, mille linn müüki pani. Hetkel toimuvad läbirääkimised notariaalse müügilepingu osas.
  Danpoweril on plaanis hankida taastuvate energiaallikate valdkonnas Baltimaades teisigi projekte.
  Eelmisel aastal oli 300 töötajaga Danpoweri käive 126 miljonit eurot. Danpower kuulub Saksamaa suurimate piirkondlike soojusettevõtete hulka.
  Viimastel aastatel on Danpower üha rohkem keskendunud taastuvenergia projektidele. Ettevõttel on Saksamaal töös kaheksa puidukatlamaja, kaks suurt puidu baasil töötavat koostootmisjaama ning üks jäätmekütuse baasil töötav koostootmisjaam. 25 biogaasijaamaga on Danpower Saksamaal viiendal kohal.
  Danpower kuulub 84,9% ulatuses firmale Enercity ehk siis Hannoveri kommunaalteenuseid pakkuvale ettevõttele. Enercity koos oma 2,8 miljardi euro suuruse käibe ja 2700 töötajaga kuulub kümne suurima Saksamaa kommunaalteenuseid pakkuva firma hulka.
  Potsdamis peakontorit omav ettevõttegrupp varustab Saksamaal enam kui 130 omavalitsusüksuse äri- ja tööstusettevõtteid ning elumaju elektri-, soojus- ning jahutusenergiaga, kokku ligi 200 000 eluaset. Firma praegune kapitalivara hõlmab ca 765 megavatt-tundi termilist ühendusvõimsust ning koostootmisjaamades ca 70 MW installeeritud elektrilist võimsust.
  Tavaliste katlamajade ning koostootmisjaamade kõrval on raskuspunktiks taastuvate energiaallikate nagu biogaas/erigaas, biomass (puit), aga ka jäätmete kasutamine.
  Ekspertide teenuste valdkond hõlmab klientide nõustamist, energiavarustuse lahenduste kontseptsiooni, projekteerimist ning projektijuhtimist, energiavarustusprojektide elluviimist (ehitus ning töö) ja klientide varustamist elektri-, soojus- ning jahutusenergiaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

LHV võlakirjad märgiti pea 2,5 kordselt üle
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Joonas Jõgi: Eestis avaldatakse isikuandmeid kohati valimatult
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
Silvano kasvatas käivet, kuid ärikasum langes surve alla
Pesutootja Silvano müügitulu on tänavu üheksa kuuga mullusest ligi 20 protsenti suurem, samas ärikasumis on näha ligi 12 protsendi suurust tagasiminekut, selgub börsiteatest.
Pesutootja Silvano müügitulu on tänavu üheksa kuuga mullusest ligi 20 protsenti suurem, samas ärikasumis on näha ligi 12 protsendi suurust tagasiminekut, selgub börsiteatest.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kõlvart: Porto Franco kriminaalasi linna juhtimist ei mõjuta
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti kinnitusel Porto Franco süüasja arutamine linna juhtimist ei mõjuta, prokuratuuril etteheiteid linnavalitsuse ega ametnike tööle pole, ütles ta.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti kinnitusel Porto Franco süüasja arutamine linna juhtimist ei mõjuta, prokuratuuril etteheiteid linnavalitsuse ega ametnike tööle pole, ütles ta.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Raadiohommikus: pealinna linnapea ja kütuse hind
Nädala esimene Äripäeva raadio hommikuprogramm võtab luubi alla kütuse- ja aktsiaturud ning Tallinna tegemised.
Nädala esimene Äripäeva raadio hommikuprogramm võtab luubi alla kütuse- ja aktsiaturud ning Tallinna tegemised.

Olulisemad lood

Välispoliitika vaatleja ja jalgpalliekspert: Laheriigid ostavad spordi abil head mainet
Pärsia lahe riigid, nagu ka Putini oligarhid, on püüdnud just spordi kaudu endale head mainet osta, rääkis jalgpalliasjatundja, välis- ja julgeolekupoliitika ekspert Indrek Kannik raadiosaates “Kuum tool”.
Pärsia lahe riigid, nagu ka Putini oligarhid, on püüdnud just spordi kaudu endale head mainet osta, rääkis jalgpalliasjatundja, välis- ja julgeolekupoliitika ekspert Indrek Kannik raadiosaates “Kuum tool”.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.