Romet Kreek • 30. august 2012 kell 10:13

Hollande kõige ebapopulaarsem

Mais Prantsusmaa presidendiks valitud sotsialist Francois Hollande on riigi kõige ebapopulaarsem president esimese saja ametioleku päeva järel, vahendab Bloomberg.

Ajalehe Figaro tellitud TNS-Sofresi küsitluse põhjal kiitsid Hollande'i tegevuse heaks vaid 50 protsenti küsitletutest, seegi tulemus langes kuu ajaga viis punkti. Tulemus on veel hullem kui 2002. augustis sada päeva ametis olnud Jacques Chirac’il.

Hollande'ile valimistel kaotanud Nicolas Sarkozy tegevuse kiitis saja päeva möödudes heaks 64 protsenti küsitletutest.

Kõige populaarsem Prantsuse president oli esimese saja päeva järel Francois Mitterrand, kelle tegevuse kiitis 1981. aasta augustis heaks 66 protsenti küsitletutest.

„Prantslased on muutnud kannatamatuks,“ ütles TNSi üleilme poliitikaharu juht Leendert de Voogd. „Nad ootavad mehelt imet, et ta saja päevaga pööraks kriisi ümber. Kuid see ei seleta halba tulemust. Liidriomaduste puudumine, kommunikatsioonivead ja muidugi majanduslik surve on ta teinud stardist kõige vähem populaarsemaks presidendiks.“

Prantsuse peaministri Jean-Marc Ayrault' reiting kahanes kolm punkti, 51 protsendile.

„Prantsuse rahvas ei tunne tuleviku suhtes kindlust ja nad ei ole valmis kirjutama valitsusele ilma rahanumbrita tšekki,“ ütles valitsuse pressiesindaja Najat Vallaud-Belkacem. „Me teadsime, et see ei ole armulik periood. Hollande'i ei valitud härra Imeks.“

Hetkel kuum