• Jaga lugu:

  Prantsuse ettevõtjad taunivad presidendi poliitikat

  Prantsusmaa äriliidrid kritiseerivad sotsialistist presidendi Francois Hollande’i valitsust, mille poliitika takerdab aeglustuvast majandusest niigi räsitud ettevõtlust.

  „Igal nädalal aeglustavad parlamendis jõusse hääletatud otsused avaliku ja erasektori tegevust,“ ütles Euroopa suurima börsil noteeritud kommertskinnisvara ettevõtte Unibail-Rodamco SE tegevjuht Guillaume Poitrinal eile Prantsusmaa tööandjate organisatsiooni Medef konverentsil. „Reegleid muudkui tuleb. Kiireneva tempoga maailmas on firmadele vaja rohkem paindlikkust, tööturule on vaja rohkem paindlikkust ning kiiremat reageerimist avalikus sektoris,“ vahendas agentuur Bloomberg.
  „Vajame stabiilsemaid reegleid, investeeringuid haridusse ja väljaõppesse. Ettevõtlust toetavat ärikliimat,“ ütles Air Liquide SA tegevjuht Benoit Potier.
  Francois Hollande tuli võimule lubadustega tagada suurem sotsiaalne õiglus ning leida võlakriisile lahendus rõhudes kärbete asemel rohkem majanduskasvule.
  Prantsusmaa majandus ei ole aga kasvu märki näidanud kolm viimast kvartalit järjest ning töötus on 13 aasta kõrgeimal tasemel. Samal ajal tuleb valitsusel leida kärpekohti või tõsta makse, et täita eelarvedefitsiidi kärpimise eesmärgid.
  „Prantsuse firmad on Euroopas kõige rängemalt maksustatuid – oleme ettevõtlusmaksudes liidrid,“ ütles Medefi juht Laurence Parisot.  „Ja sotsiaalkindlustuse seadused on väga keerulised, firmad ei suuda maailmas toimuvate muutustega kohaneda.“
  Hollande plaanib tõsta suurfirmade makse 35%-le ning kärpida väikefirmade maksukoormat, maksustada miljoni euro piiri ületav sissetulek 75%ga ning kehtestada erimaksud pankadele ja naftafirmadele. Finantstehingute maksu on Prantsusmaa parlament juba kinnitanud.
  Uute töökohtade loomist takistavad kõrged tööjõukulud. Prantsusmaal on Belgia järel Euroopa kõrgeimad tööjõu ühikukulud, selgus Eurostati kevadel avaldatud ülevaatest. 34,2 eurot tunnis võrreldes Saksamaa 30,1 euro või Hispaania 20,6 euroga.
  Tööstusettevõtetele teeb muret ka valitsuse plaan vähendada tuumaenergeetika osakaalu riigi energiavarustuses. Praegu langeb tuumaenergia arvele kolm neljandikku Prantsusmaal toodetud elektrienergiast, mis hoiab elektri hinna ühe madalaima Euroopas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.