Rivo Sarapik • 19. september 2012 kell 15:36

Ühendustesse kuulumine maksab Eestile 21 mln aastas

Välisminister Urmas Paeti kinnitusel maksab 400 rahvusvahelisse ühendusse kuulumine Eestile 20,77 miljonit eurot aastas.

"Oleme erinevate ministeeriumide ja riigiasutuste kaudu osalemas 400 rahvusvahelise organisatsiooni töös. Neist 99-l ei ole liikmemaksu ja 301-l on. Selle aasta eelarves on liikmemaksudeks kokku 20,77 miljonit eurot, järgmisel aastal on see summa samas suurusjärgus," selgitas minister täna riigikogu ees.

"Kas ja kui palju näiteks sel või järgmisel aastal ühinemisi veel tuleb, ka seda täna nii täpselt ei saa öelda. Ilmselt neid tuleb, aga need on mõned üksikud," lisas ta.

Paet avaldas lootust, et organisatsioonidesse kuuluvusest on Eestile kasu. "Aja jooksul see kasutegur võib muutuda. Kindlasti on nende hulgas organisatsioone, kuhu me astusime 1990ndatel ja nüüd on kas organisatsioon muutunud või meie vajadused ja ambitsioonid muutunud. Selle ülevaatamisega me tegeleme," lisas ta.

Hetkel kuum