Laura Mallene • 25. september 2012 kell 5:57

Glikman: maks dividendidele hävitab äri

Vandeadvokaat Leon Glikmani sõnul peletaks dividendide sotsiaalmaksustamine eemale välisinvestoreid ja mõjuks majandusele hävitavalt.

Liiatigi ei oma dividenditulu Glikmani sõnul midagi ühist töösuhtega. Seetõttu ei saa seda maksustada tervisekindlustuse ega sotsiaalmaksuga.

"Aktsia või osa, mis annab õiguse dividendile, pole raviteenust kasutav töötaja.  Näiteks võib dividenditulu saada ka juriidiline isik. Juhul, kui dividenditulu maksustataks sotsiaalmaksuga, kaoks Eestis igasugune huvi ettevõtlusega tegelda," ütles ta.

Glikman nentis, et meie ettevõtjad maksavad niikuinii Euroopa Liidu ja ehk isegi maailma kõige kõrgemat tööandja sotsiaalmaksu. Maksutamine põhimõttel "küll ei tee küllale liiga" pärsiks ettevõtlushuvi, peletaks Glikmani hinnangul eemale välisinvestoreid ja mõjuks majandusele hävitavalt.

Hetkel kuum