Laura Mallene • 25. september 2012 kell 4:02

Puusaag: maksustamine toob skeemitamise 

Ehitusvahtude tootja Krimelte ühe omaniku Jaan Puusaagi sõnul tooks plaan võtta dividendidelt sotsiaalmaksu kaasa hoobi Eesti ettevõtluskeskkonna konkurentsivõimele.

“Mina seda kindlasti heaks ei kiida. Kas peaksime Lätti kolima oma ettevõtlusega? Muudame oma ettevõtluskeskkonna läbi selle vähematraktiivseks,” leiab Puusaag.

Ühtlasi arvab ta, et dividendide sotsiaamkasustamine hakkaks põhjustama uusi skeeme. “Oma praeguse süsteemi lihtsuses oleme taganud selle, et kui dividende saab välja võtta, siis võetakse, ei varjata tulu, kõik on lihtne ja selge. See ei saa hea mõte olla,” sõnas Puusaag.

Ta peab pigem õigeks seda, et oleks sotsiaalmaksu miinium inimestele, kes saavad dividende ja endale palka ei maksa: “Kui saad ettevõtlustulu ja ainult sellest elad, siis on põhjendatud sotsiaalmaksumiinium. Aga sotsiaalmaksuga dividende maksustada – pilt läheb väga segaseks,” sõnas Puusaag.

Hetkel kuum