Väinu Rozental • 25. september 2012 kell 4:11

Suhkrutrahv ettevõtjaile tagasi makstud

Viis aastat kestnud suhkrutrahvi jant on päädinud sellega, et trahvi maksnud firmad on lõpuks oma trahviraha tagasi saanud, ent viiviseid tuleb veel eraldi taotleda ning menetluskulude osas kohtuteed jätkata.

Maksu- ja tolliameti (MTA) kinnitusel on kõikidele äriühingutele, mis üleliigse laovaru tasu õigeaegselt vaidlustasid ja kohtusse pöördusid, trahviraha tagasi makstud. Menetluskulude suuruse ja nende tagasimaksmise üle käivad aga praegu veel kohtuvaidlused.

MTA andmeil tasusid üleliigse laovaru tasu (suhkur ja muu) kas osaliselt või täielikult 77 äriühingut kogusummas 1,823 miljonit eurot. Koos viivistega peaks riik ettevõtjaile kokku maksma veidi üle 4 miljoni euro. Trahviraha tasutakse riigituludest – valitsuse reservis on planeeritud vahendid erakorralisteks kulutusteks, sh trahvide tasumiseks.

Kui mõru maigu jättis suhkrutrahv trahvi maksnutele, loe tänasest Äripäevast.

 

Hetkel kuum