2. oktoober 2012 kell 10:42

Üle 2000 USA miljonäri sai töötuabiraha

Äsja avaldatud uuringust selgus, et 2009. aastal sai USAs ligi 2400 inimest töötuabiraha, elades leibkonnas, mille sissetulek oli üle miljoni dollari aastas.

Raport avalikustati ajal, kui selle aasta teises kvartalis jäi töötuabirahast ilma umbes 1,1 miljonit inimest ning 4,6 miljonit võttis end töötuna arvele, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Riigi seadusandjad kaaluvad varianti kaotada rikastele makstavad hüvitised, eriti ajal, kus föderaalvalitsus maadleb 30. septembril lõppenud majandusaastaks prognoositud 1,1 triljoni dollarilise defitsiidiga.

"Miljonäride töötuabiraha saatmine on ehe näide kontrolli alt väljunud kulutamisest," ütles vabariiklasest Oklahoma senaator Tom Coburn Bloombergile. "Abiraha pakkumine rikastele õõnestab süsteemi nende jaoks, kes seda abi tõesti vajavad ning samal ajal koormab tulevasi põlvkondi mõttetu võlaga," lisas senaator.

2009. aastal raporteeris 2362 miljonäride peres elavat inimest töötuabiraha saamisest, mis moodustab 0,02% 11,3 miljonist, kes said abiraha. Andmetest selgub ka, et üle 100 000dollarilist tulu deklareerinud leibkondades sai töötuabiraha 954 000 inimest.

Raporti järgi säästaks riik aastas 20 miljonit dollarit, kui lõpetaks miljonäridele töötuabiraha maksmise.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum