Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Noored advokaadid lõid oma büroo

  Eesti ühest suuremast advokaadibüroost Glikman & Partnerid OÜ sel aastal lahkunud noored vandeadvokaadid asutasid oma büroo.

  “Ühel hetkel peab otsustama, kas soovid jätkata olemasolevas struktuuris, alludes teatavatele kehtivatele põhimõtetele, olemasolevate partnerite soovidele, sellisele väljakujunenud mudelile,” rääkis endine Glikman & Partnerid vandeadvokaat Silja Elunurm. “Teine võimalus on ise midagi uut ja lahedat teha. Siis võtadki julguse kokku ja lihtsalt hüppadki pea ees vette.”
  Silja Elunurm on üks neist Glikmani büroost lahkunud vandeadvokaatidest, kes alustas möödunud kuul partnerina uues advokaadibüroos Alterna. Glikmanis töötas Elunurm IP & IT ning meediaõiguse valdkonna juhi kohal.
  Temaga koos tulid Glikmanist ära ka ärinõustamise osakonna juht Annika Vait ning kahe nädala pärast lõpetab töösuhte menetlusõigusele ning riigihangetele spetsialiseerunud vandeadvokaat  Helmeri Indela. Neistki saavad partnerid uues büroos. Nende kõrval on ka neljas partner Siret Siilbek advokaadibüroost Alvin Rödl & Partner. Tema on spetsialiseerinud kinnisvara, ehitusõiguse ning menetluse küsimustele.
  Lisaks uue büroo asutanutele on sel aastal Glikmani büroost lahkunud veel kolm advokaati: vandeadvokaat Tuuve Tiivel, kes liitus partnerina advokaadibürooga Valter & Tiivel, vandeadvokaat Risto Rüütel, kelle uueks tegutsemiskohaks on advokaadibüroo Eversheds, Ots & Co ning advokaat Siim Mägi, kes liitus Magnussoni Eesti bürooga.
  “Olime seenioradvokaatide seltskond, kes ei olnud partnerite ringis. Olime büroos kõige kauem olijad ja lihtsalt sein tuli ühel päeval ette,” ütles Elunurm.
  Endine tööandja kiidab lahkujaid. Leon Glikmanil jagub lahkujatele häid sõnu. “Esiteks tuleb tänada kõiki noori kolleege, kes meiega koos töötavad ja samuti neid, kes eri aegadel on lahkunud. Teatud regulaarsusega toimuvad pereheitmised on Eesti õigusabi turu arenguga kaasaskäiv nähtus, mis kinnitab, et turg ei ole lõplikult veel välja arenenud ja andekate ning ambitsioonikate tegijate jaoks on alati ruumi.”
  Elunurm tõdes, et selliste lahkumiste puhul on keeruline sõpradena laiali minna, kuid lisas, et mingisugust vaenu endise tööandjaga ei ole.
  “Ei saa eeldada advokaadibüroo pidajana, et noor kolleeg, kes on oma valdkonna professionaal, jääb igavesest ajast igavesti sinu büroosse. Keegi ei ole ju aheldatud ühe büroo külge,” märkis Elunurm.
  Noorte ideid võeti konkurentsina. Elunurm kirjeldas, et nad püüdsid kolleegidega asju selliselt suunata, et noorte mõtteid rohkem arvesse võetaks, kuid edutult. Seejärel ei nähtud enam Glikmani büroos arengupotentsiaali ning otsustati lahkuda ja iseseisvalt edasi tegutseda.
  “Meile tundus, et kui sa hakkad vähegi oma pead ja kaela kandma ja tekib oma kliendibaas, siis nii kummaline, kui see ka ei ole, nähakse sinus mitte edukat töötajat, keda ka teistele eeskujuks tuua, või head täiendust partnertiimile, vaid pigem kui konkurenti. Minu arust on see tagurlik mõtlemine. Siis ongi eos tekkimas vastuolu,” rääkis Elunurm lahkumise tagamaadest. Tema sõnul on uuendusmeelsus ja edasiminek positiivsed ning sellisel juhul on kaks varianti: kas nii-öelda vanakooli büroo aktsepteerib seda uuendusmeelsust selliselt, et ta teeb selle oma büroos võimalikuks või ta ei tee seda. “Viimasel juhul ongi seis selline, et võtad oma asjad ja lähed.”
  Otsus lahkuda ei tulnud üleöö, sest Elunurme sõnul tuli enne veenduda oma suutlikkuses iseseisvalt toime tulla – poole veendumusest andis oskused, poole eneseusk.
  Keerulisim kunded leida. Elunurm märkis, et kindlasti oleks vähem niimoodi hulljulgeid vette hüppavaid inimesi, kui bürood võimaldaksid rohkem.
  “Büroodes on erinevad põhimõtted. Glikmanis toimis mudel, et tegevadvokaat on nii müügimees, advokaat kui ka nooremate kolleegide väljaõpetaja – kõik ühes isikus ehk ta teeb juba partneri tööd, olemata partner. Selliselt toimetades tekibki mõte, et äkki prooviks hoopis ise, kui kliendid on juba leitud,” kirjeldas Elunurm.
  Tema sõnul on olemasolev kliendibaas piisav, et edukalt uues büroos tegevust alustada.
  Varuli Läti meeskond konku­rendi juurde
  Rootsi advokaadibüroo Magnusson avas kontori Riias, kuhu palkas meeskonna advokaadibüroo Varul Riia kontorist.Uut Läti kontorit hakkab juhtima Varuli asutaja ja partner Gints Vilgerts, kes seni juhtis oma firma Läti tegemisi. Ta võtab endaga kaasa kogu Varuli Läti meeskonna, kuhu kuulub neli partnerit ja kaheksa advokaati. Varuli Riia kontor on selle tagajärjel suletud.
   
   Tasub teada
  Sügisel sündis uus advokaadibüroo
  24. septembril asutasid neli vandeadvokaati uue advokaadibüroo AlternaOÜ, mis pakub nõustamisteenust kõigis olulistes õigusvaldkondades. Vandeadvokaat Silja Elunurme tegevusvaldkonnad on intellektuaalse omandi kaitse, IT õigus, andmekaitse, meditsiiniõigus ja Euroopa Liidu õigus. Vandeadvokaat Helmeri Indela on kohtuadvokaat, kes esindab klientide huve nii tsiviil- kui ka halduskohtumenetluses ning vaidluste kohtuvälises lahendamises. Samuti on ta tegev riigihangete vaidluskomisjonis. Vandeadvokaat Siret Siilbek on spetsialiseerunud kinnisvara, ehitusõiguse ja kohtumenetluse valdkondadele. Vandeadvokaat Annika Vait on spetsialiseerunud ärinõustamisele.
   
  Kommentaar
  Kliendid inimestega ei liigu
  Leon Glikman, advokaadibüroo Glikman & Partnerid OÜ partnerMeie büroo positsioon lähtub kliendibaasist, kelle teenindamine on professionaalselt kaetud ka edaspidi.Suured kliendid ei liigu inimestega, sest büroost saadav teenus on pigem institutsionaalne partnerlus, mille kaudu kaetakse kliendi kõik õigusabi alased vajadused, mitte konkreetne mure teisipäeva õhtul.Advokaadibüroo müüb eelkõige pikaajalisel kogemusel testitud usaldust, mistõttu on klientide lojaalsus suurem kui mõnes teises valdkonnas. Uutel tegijatel tuleb usaldus aastate ja tegudega välja teenida.
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
S&P 500 sulgus järjekordselt oma uuel rekordtasemel 5 433,74 punkti juures
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Rail Balticu projekt on ohus: puudu on kuni 19 miljardit eurot
Rail Balticu projekti edasiliikumine on ohus, sest seitsme aastaga on selle hinnanguline maksumus neljakordistunud ning sellest võib tekkida 10–19 miljardi eurone eelarvepuudujääk, leiavad Eesti, Läti ja Leedu riigikontrollid täna avaldatud ühisaruandes.
Rail Balticu projekti edasiliikumine on ohus, sest seitsme aastaga on selle hinnanguline maksumus neljakordistunud ning sellest võib tekkida 10–19 miljardi eurone eelarvepuudujääk, leiavad Eesti, Läti ja Leedu riigikontrollid täna avaldatud ühisaruandes.