• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Noored advokaadid lõid oma büroo

  Eesti ühest suuremast advokaadibüroost Glikman & Partnerid OÜ sel aastal lahkunud noored vandeadvokaadid asutasid oma büroo.

  “Ühel hetkel peab otsustama, kas soovid jätkata olemasolevas struktuuris, alludes teatavatele kehtivatele põhimõtetele, olemasolevate partnerite soovidele, sellisele väljakujunenud mudelile,” rääkis endine Glikman & Partnerid vandeadvokaat Silja Elunurm. “Teine võimalus on ise midagi uut ja lahedat teha. Siis võtadki julguse kokku ja lihtsalt hüppadki pea ees vette.”
  Silja Elunurm on üks neist Glikmani büroost lahkunud vandeadvokaatidest, kes alustas möödunud kuul partnerina uues advokaadibüroos Alterna. Glikmanis töötas Elunurm IP & IT ning meediaõiguse valdkonna juhi kohal.
  Temaga koos tulid Glikmanist ära ka ärinõustamise osakonna juht Annika Vait ning kahe nädala pärast lõpetab töösuhte menetlusõigusele ning riigihangetele spetsialiseerunud vandeadvokaat  Helmeri Indela. Neistki saavad partnerid uues büroos. Nende kõrval on ka neljas partner Siret Siilbek advokaadibüroost Alvin Rödl & Partner. Tema on spetsialiseerinud kinnisvara, ehitusõiguse ning menetluse küsimustele.
  Lisaks uue büroo asutanutele on sel aastal Glikmani büroost lahkunud veel kolm advokaati: vandeadvokaat Tuuve Tiivel, kes liitus partnerina advokaadibürooga Valter & Tiivel, vandeadvokaat Risto Rüütel, kelle uueks tegutsemiskohaks on advokaadibüroo Eversheds, Ots & Co ning advokaat Siim Mägi, kes liitus Magnussoni Eesti bürooga.
  “Olime seenioradvokaatide seltskond, kes ei olnud partnerite ringis. Olime büroos kõige kauem olijad ja lihtsalt sein tuli ühel päeval ette,” ütles Elunurm.
  Endine tööandja kiidab lahkujaid. Leon Glikmanil jagub lahkujatele häid sõnu. “Esiteks tuleb tänada kõiki noori kolleege, kes meiega koos töötavad ja samuti neid, kes eri aegadel on lahkunud. Teatud regulaarsusega toimuvad pereheitmised on Eesti õigusabi turu arenguga kaasaskäiv nähtus, mis kinnitab, et turg ei ole lõplikult veel välja arenenud ja andekate ning ambitsioonikate tegijate jaoks on alati ruumi.”
  Elunurm tõdes, et selliste lahkumiste puhul on keeruline sõpradena laiali minna, kuid lisas, et mingisugust vaenu endise tööandjaga ei ole.
  “Ei saa eeldada advokaadibüroo pidajana, et noor kolleeg, kes on oma valdkonna professionaal, jääb igavesest ajast igavesti sinu büroosse. Keegi ei ole ju aheldatud ühe büroo külge,” märkis Elunurm.
  Noorte ideid võeti konkurentsina. Elunurm kirjeldas, et nad püüdsid kolleegidega asju selliselt suunata, et noorte mõtteid rohkem arvesse võetaks, kuid edutult. Seejärel ei nähtud enam Glikmani büroos arengupotentsiaali ning otsustati lahkuda ja iseseisvalt edasi tegutseda.
  “Meile tundus, et kui sa hakkad vähegi oma pead ja kaela kandma ja tekib oma kliendibaas, siis nii kummaline, kui see ka ei ole, nähakse sinus mitte edukat töötajat, keda ka teistele eeskujuks tuua, või head täiendust partnertiimile, vaid pigem kui konkurenti. Minu arust on see tagurlik mõtlemine. Siis ongi eos tekkimas vastuolu,” rääkis Elunurm lahkumise tagamaadest. Tema sõnul on uuendusmeelsus ja edasiminek positiivsed ning sellisel juhul on kaks varianti: kas nii-öelda vanakooli büroo aktsepteerib seda uuendusmeelsust selliselt, et ta teeb selle oma büroos võimalikuks või ta ei tee seda. “Viimasel juhul ongi seis selline, et võtad oma asjad ja lähed.”
  Otsus lahkuda ei tulnud üleöö, sest Elunurme sõnul tuli enne veenduda oma suutlikkuses iseseisvalt toime tulla – poole veendumusest andis oskused, poole eneseusk.
  Keerulisim kunded leida. Elunurm märkis, et kindlasti oleks vähem niimoodi hulljulgeid vette hüppavaid inimesi, kui bürood võimaldaksid rohkem.
  “Büroodes on erinevad põhimõtted. Glikmanis toimis mudel, et tegevadvokaat on nii müügimees, advokaat kui ka nooremate kolleegide väljaõpetaja – kõik ühes isikus ehk ta teeb juba partneri tööd, olemata partner. Selliselt toimetades tekibki mõte, et äkki prooviks hoopis ise, kui kliendid on juba leitud,” kirjeldas Elunurm.
  Tema sõnul on olemasolev kliendibaas piisav, et edukalt uues büroos tegevust alustada.
  Varuli Läti meeskond konku­rendi juurde
  Rootsi advokaadibüroo Magnusson avas kontori Riias, kuhu palkas meeskonna advokaadibüroo Varul Riia kontorist.Uut Läti kontorit hakkab juhtima Varuli asutaja ja partner Gints Vilgerts, kes seni juhtis oma firma Läti tegemisi. Ta võtab endaga kaasa kogu Varuli Läti meeskonna, kuhu kuulub neli partnerit ja kaheksa advokaati. Varuli Riia kontor on selle tagajärjel suletud.
   
   Tasub teada
  Sügisel sündis uus advokaadibüroo
  24. septembril asutasid neli vandeadvokaati uue advokaadibüroo AlternaOÜ, mis pakub nõustamisteenust kõigis olulistes õigusvaldkondades. Vandeadvokaat Silja Elunurme tegevusvaldkonnad on intellektuaalse omandi kaitse, IT õigus, andmekaitse, meditsiiniõigus ja Euroopa Liidu õigus. Vandeadvokaat Helmeri Indela on kohtuadvokaat, kes esindab klientide huve nii tsiviil- kui ka halduskohtumenetluses ning vaidluste kohtuvälises lahendamises. Samuti on ta tegev riigihangete vaidluskomisjonis. Vandeadvokaat Siret Siilbek on spetsialiseerunud kinnisvara, ehitusõiguse ja kohtumenetluse valdkondadele. Vandeadvokaat Annika Vait on spetsialiseerunud ärinõustamisele.
   
  Kommentaar
  Kliendid inimestega ei liigu
  Leon Glikman, advokaadibüroo Glikman & Partnerid OÜ partnerMeie büroo positsioon lähtub kliendibaasist, kelle teenindamine on professionaalselt kaetud ka edaspidi.Suured kliendid ei liigu inimestega, sest büroost saadav teenus on pigem institutsionaalne partnerlus, mille kaudu kaetakse kliendi kõik õigusabi alased vajadused, mitte konkreetne mure teisipäeva õhtul.Advokaadibüroo müüb eelkõige pikaajalisel kogemusel testitud usaldust, mistõttu on klientide lojaalsus suurem kui mõnes teises valdkonnas. Uutel tegijatel tuleb usaldus aastate ja tegudega välja teenida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti aktsiaturg jätkas nädalat miinuses
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
President saatis kollektiivlepingu seaduse riigikokku tagasi
President Kersti Kaljulaid jättis välja kuulutamata kollektiivlepingu seaduse ja saatis selle tagasi parlamenti, kuna riigipea hinnangul on parlament seadust vastu võttes rikkunud iseenda kodu- ja töökorra seadust.
President Kersti Kaljulaid jättis välja kuulutamata kollektiivlepingu seaduse ja saatis selle tagasi parlamenti, kuna riigipea hinnangul on parlament seadust vastu võttes rikkunud iseenda kodu- ja töökorra seadust.
Kulutused reisimisele läksid teises kvartalis lendu
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.